Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
More

  3 προβλήματα στα πόδια που προμηνύουν μεγαλύτερο πρόβλημα υγείας

  3 προβλήματα στα πόδια που προμηνύουν μεγαλύτερο πρόβλημα υγείας

  Αν παρατηρήσετε ασυνήθιστα πόδια, είναι συνήθως καλή ιδέα να δείτε το γιατρό σας“, λέει η Melissa Lockwood, ποδίατρος πιστοποιημένη από το Αμερικανικό Κολέγιο Προληπτικής Ιατρικής.‘ Όταν βγάζετε τις κάλτσες σας στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας, κάντε έναν μικρό έλεγχο για να δείτε τι συμβαίνει με τα πόδια σας.

  Ακολουθούν τρία πράγματα που τα πόδια σας μπορούν να σας πουν για την υγεία σας.

  1. Μουδιασμένα δάχτυλα:

  Έχετε χάσει ποτέ την αίσθηση στα δάχτυλα των ποδιών σας; Ή έχετε βγάλει ποτέ τις μπότες σας σε ένα χιονισμένο χειμώνα και παρατηρήσατε ότι τα δάχτυλα των ποδιών σας έχουν ασπρίσει; Αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι προβλήματος με την κυκλοφορία των αιμοφόρων αγγείων”,  λέει ο Lockwood. Για παράδειγμα, “πολλές γυναίκες ασθενείς πάσχουν από το σύνδρομο Raynaud [Raynaud]. Το σύνδρομο Raynaud είναι μια κατάσταση κατά την οποία ορισμένα μέρη του σώματος (συνήθως τα πόδια και τα χέρια) παγώνουν ή μουδιάζουν όταν εκτίθενται σε χαμηλές θερμοκρασίες. Εάν έχετε αυτό ή άλλα προβλήματα του κυκλοφορικού συστήματος, δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε, λέει ο Lockwood, και δεν είναι κακό να συμβουλευτείτε έναν γιατρό και να λαμβάνετε προφυλάξεις, όπως να φοράτε γάντια και χοντρές κάλτσες όταν αναμένεται να κάνει κρύο έξω.

  2. Μούδιασμα στα πόδια:

  Αν έχετε νιώσει ποτέ ένα μικρό τσίμπημα στο πόδι σας, μπορεί να είναι σημάδι διαβήτη. “Μερικές φορές ένας ποδίατρος είναι ο πρώτος που θα διαγνώσει διαβήτη”, εξηγεί η Lockwood.

  Αυτό που δεν συνειδητοποιούν οι ασθενείς, σύμφωνα με τον Lockwood, είναι ότι αυτά μπορεί να είναι συμπτώματα περιφερικής νευροπάθειας (βλάβη των νεύρων στα άκρα), και ο πιο συνηθισμένος λόγος γι’ αυτό είναι ο διαβήτης.

  3. Τα νύχια είναι εύθραυστα και σπάνε εύκολα:

  Ωστόσο, τα νύχια των ποδιών μπορούν επίσης να πουν πολλά για τις συνθήκες υγείας. Σύμφωνα με τον Lockwood, ένας ποδίατρος μπορεί να καταλάβει αν ένας ασθενής έχει πάθει δηλητηρίαση από μόλυβδο στο παρελθόν ή αν πάσχει από έλλειψη βιταμινών απλώς κοιτάζοντας τα νύχια. ‘Ανάλογα με το αν έχετε έλλειψη’, εξηγεί, ‘θα εμφανιστούν διαφορετικές γραμμές στα νύχια σας’. ‘Για παράδειγμα, αν είστε αναιμική, τα νύχια σας θα είναι πολύ εύθραυστα. Η κατάσταση των νυχιών μπορεί επίσης να υποδηλώνει διαταραχές του θυρεοειδούς ή του ενδοκρινικού συστήματος.

  Πηγή

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
  spot_img

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ