Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

  3 στοιχεία που χρειάζεται η σχέση σου για να γίνει καλύτερη

  3 στοιχεία που χρειάζεται η σχέση σου για να γίνει καλύτερη

  3 χαρακτηριστικά που πρέπει να υιοθετήσεις για να κάνεις την σχέση σου καλύτερη και να νιώθεις ευτυχισμένη μέσα σε αυτή.

  Οι σχέσεις συχνά συγκρίνονται με λουλούδια, τα οποία χρειάζονται καθημερινή φροντίδα για να ανθίσουν. Στις σχέσεις, το καθημερινό “πότισμα” είναι μια συνήθεια που τα ζευγάρια διατηρούν με την πάροδο του χρόνου.

  Κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό και μοναδικό. Αν όμως θέλετε να κάνετε τη σχέση σας καλύτερη, υπάρχουν χαρακτηριστικά που μπορούν να σας βοηθήσουν.

  Τρία βασικά στοιχεία για μία καλύτερη σχέση:

  1. Μάθετε να μιλάτε για τα προβλήματά σας

  Όταν κάποιος μιλάει για τα προβλήματά του, στην πραγματικότητα εκθέτει την ευαισθησία του, επιτρέπει στον άλλον να γίνει μέρος της και του δίνει την ευκαιρία να τον βοηθήσει. Ανοίγοντας τα προβλήματά μας, δείχνουμε την εμπιστοσύνη μας στο άλλο άτομο και ταυτόχρονα πιστεύουμε ότι έχει τη δύναμη να μας βοηθήσει και να μας δώσει συμβουλές που ίσως δεν είχαμε σκεφτεί.

  2. Να αφιερώνετε ποιοτικό χρόνο στη σχέση σας:

  Ταυτόχρονα, αναζητούμε τον δικό μας ελεύθερο χρόνο. Ποιοτικός χρόνος σημαίνει αποδέσμευση από όλα τα άλλα. Σταματήστε να σκέφτεστε και να κάνετε άλλα πράγματα και επικεντρωθείτε στο να περνάτε χρόνο με το σύντροφό σας. Μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο για τα ζευγάρια να αποφασίσουν από κοινού τις συγκεκριμένες δραστηριότητες που θέλουν να μοιραστούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Είναι σημαντικό για κάθε σύντροφο να διατηρεί προσωπικές συνήθειες και ενδιαφέροντα σε πράγματα που του αρέσουν. Άλλωστε, οι σύντροφοί μας επιλέγουν όλους μας και μας καθορίζουν ακόμη και πριν συναντηθούμε.

  3. Ξανασυστηνόμαστε από την αρχή:

  Αυτό σημαίνει να μην εμμένετε στις προσδοκίες του πρώτου μήνα και, ιδίως, να θυμάστε να ρωτάτε τι χρειάζεται ο σύντροφος τώρα. Οι άνθρωποι αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου. Ορισμένες ερωτήσεις που μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό είναι οι εξής: “Υπάρχει κάτι νέο στις σκέψεις ή στα χαρακτηριστικά σου που θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μου;” –“Ποιες ανάγκες θεωρείς ότι αποτελούν προτεραιότητα που πρέπει να ικανοποιηθεί άμεσα;” – “Υπάρχει κάτι που σου άρεσε παλαιότερα και δεν σου αρέσει πλέον;” – “Υπάρχει κάτι που δεν ξέρεις πια πολύ καλά για μένα;”. Έχεις κάποια ερώτηση που θα ήθελες να κάνεις ή να μάθεις για κάτι που νιώθεις ότι δεν ξέρεις για μένα;”. Να θυμάστε ότι οι σχέσεις βασίζονται περισσότερο στις σωστές ερωτήσεις που κάνουμε στους συντρόφους μας παρά στις απαντήσεις που δίνουμε. Ερωτήσεις που δείχνουν θαυμασμό, φροντίδα, σεβασμό, ειλικρίνεια και ασφάλεια.

  Πηγή

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
  spot_img
  spot_img

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ