Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024
More

    3 βήματα για να απελευθερωθείτε από μια τοξική σχέση

    3 βήματα για να απελευθερωθείτε από μια τοξική σχέση

    Για ποιο λόγο μερικές φορές βρισκόμαστε σε μια τοξική σχέση; Και, το πιο σημαντικό, πώς μπορούμε να απελευθερωθούμε από αυτήν;

    1. Αρχίστε αναγνωρίζοντας τον εθισμό σας και προσπαθήστε να παραμένετε συνδεδεμένοι με το παρόν:

    Πολλοί άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι σε μια εθιστική σχέση, προσποιούμενοι ότι όλα είναι εντάξει, κρύβοντας από τον εαυτό τους τις ανησυχίες τους, καθώς ελπίζουν ότι θα βρουν λύσεις στο μέλλον.

    2. Ξεκινήστε να αφιερώνετε περισσότερο χρόνο στον εαυτό σας, σε δραστηριότητες που σας ενδιαφέρουν και ενισχύουν την αυτοπεποίθησή σας:

    Όταν έχουμε συνηθίσει να αφιερώνουμε, ας πούμε, το 80% της καθημερινής μας ενέργειας στον σύντροφό μας και μόλις το 20% στον εαυτό μας, η απουσία του άλλου, ή ακόμα και η σκέψη της απουσίας του, μας αφήνει με ένα μεγάλο κενό που είναι δύσκολο να διαχειριστούμε. Η λύση δεν είναι να αναζητήσουμε ένα νέο σύντροφο, αλλά να μάθουμε να επενδύουμε περισσότερη ενέργεια στον εαυτό μας.

    3. Απευθυνθείτε σε ένα επαγγελματία ψυχικής υγείας για υποστήριξη:

    Ζητήστε υποστήριξη, όχι επειδή είστε αδύναμοι, αλλά επειδή επιθυμείτε να διατηρήσετε τη δύναμή σας. Ένας ειδικός δεν θα σας κρίνει ποτέ. Είναι εκεί για να σας ακούσει και να σας βοηθήσει στην αναζήτηση της εσωτερικής σας δύναμης.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ