Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
More

    3ΒΓ/2023 Γραπτός διαγωνισμός: 11.500 αιτήσεις για 4.276 θέσεις ΠΕ

    Ολοκληρώθηκε το Β΄ Στάδιο του γραπτού διαγωνισμού για τις 4.276 μόνιμες θέσεις ΠΕ σε φορείς όπως Δήμοι, Περιφέρειες, Υπουργεία ασφαλιστικά ταμεία, κ.α.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του e-dimosio.gr, συμμετείχαν περίπου 11.500 επιτυχόντες της γραπτής δοκιμασίας. Υπενθυμίζουμε ότι για την εν λόγω διαδικασία δόθηκαν από το ΑΣΕΠ δυο παρατάσεις καθώς το ηλεκτρονικό σύστημα της σελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής, δέχτηκε τόσες αιτήσεις που δεν άντεξε και παρουσίασε προβλήματα με αποτέλεσμα πολλοί υποψήφιοι να μην μπορούσαν να ολοκληρώσουν μέχρι τέλους την αίτηση τους. Να σημειωθεί ότι από τους 12.691 επιτυχόντες πτυχιούχους ΑΕΙ που πέτυχαν τη βάση στο διαγωνισμό, οι 1.200 δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να καταθέσουν τα χαρτιά τους, που σημαίνει ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάποιες από τις θέσεις που προκηρύχθηκαν θα μείνουν κενές.

    Και αυτό διότι υπάρχουν ορισμένες ειδικότητες για τις οποίες δεν υπάρχουν αντίστοιχα πολλοί επιτυχόντες ενώ ταυτόχρονα δεν γνωρίζουμε πόσοι από αυτούς στο τέλος θα αποδεχτούν τον διορισμό για τις θέσεις αυτές. Παράλληλα, στον επόμενο γραπτό διαγωνισμό αναμένεται να μπει «κόφτης» ως προς τις επιλογές των υποψηφίων για να περιοριστούν φαινόμενα όπως για παράδειγμα οι υποψήφιοι να απορρίπτουν τη θέση που είχαν αρχικά επιλέξει. Ταυτόχρονα, το σημερινό σύστημα των απεριόριστων επιλογών, έχει σαν αποτέλεσμα να καθυστερεί αρκετά περισσότερο η διαδικασία έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων.

    Στο εξής λοιπόν, θα δίνεται η δυνατότητα στους υποψηφίους να επιλέξουν περιορισμένες θέσεις για τις οποίες πραγματικά ενδιαφέρονται και στις οποίες έχουν τη βούληση και τη δυνατότητα να εργασθούν. Σε κάθε περίπτωση πάντως οι υποψήφιοι δεν θα χρειαστεί να περιμένουν πάρα πολύ για να μάθουν αν διορίστηκαν η όχι. Η έκδοση των αποτελεσμάτων θα είναι πολύ μικρότερη χρονικά από αυτή που ισχύει για τις προκηρύξεις «Κ».

    Στο ερώτημα ωστόσο εάν θα καλυφθούν όλες οι θέσεις που προκηρύχθηκαν από τη διαδικασία αυτή, η απάντηση είναι μάλλον αρνητική. Και αυτό διότι υπάρχουν ορισμένες ειδικότητες για τις οποίες δεν υπάρχουν αντίστοιχα πολλοί επιτυχόντες ενώ ταυτόχρονα δεν γνωρίζουμε πόσοι από αυτούς στο τέλος θα αποδεχτούν τον διορισμό για τις θέσεις αυτές. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ με αποτέλεσμα και να καθυστερεί πολύ η έκδοση των αποτελεσμάτων, λόγω της χρονοβόρας διαδικασίας της διασταύρωσης των δικαιολογητικών με τους υποψήφιους, αλλά και να μένουν κενές οι θέσεις με περισσότερο από το 50% των επιτυχόντες σε πολλές περιπτώσεις να μην αποδέχονται τον διορισμό.

    ase

    Για παράδειγμα, στην συγκεκριμένη προκήρυξη 3ΒΓ/2023 τέτοιες ειδικότητες είναι η ΠΕ Μηχανικών Τοπογράφων/ Αγρονόμων Τοπογράφων για την οποία προκηρύχθηκαν 132 θέσεις με επιτυχόντες 136 άτομα. Είναι άγνωστο μέχρι στιγμής αν θα κάνουν και οι 136 επιτυχόντες αίτηση ή αν στο τέλος θα αποδεχτούν τη θέση. Παρόμοιες περιπτώσεις τέτοιων ειδικοτήτων για την συγκεκριμένη προκήρυξη είναι: ΠΕ Χημικών, ΠΕ Μηχανικών Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών και ΠΕ Δασολόγων.  Στον αντίποδα ωστόσο,  υπάρχουν ειδικότητες για τις οποίες αναμένουμε υπερπληρθώρα κάλυψης λόγω λίγων κενών θέσεων και πολλών υποψηφίων. Ορισμένες από αυτές τις ειδικότητες είναι ΠΕ Νομικής, ΠΕ Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, ΠΕ Κοινωνιολόγων, ΠΕ Επιστήμης Τροφίμων, ΠΕ Βιολόγων.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ