Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
More

  3ΒΓ/2023: Με δυσκολία η υποβολή αιτήσεων των υποψηφίων -9.500 αιτήσεις έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα

  Σε σταυρόλεξο για γερούς λύτες εξελίσσεται η δήλωση προτίμησης των επιτυχόντων – υποψηφίων της προκήρυξης 3ΒΓ/2023 που αφορά στον Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που έγινε τον περασμένο Μάρτιο. Η προκήρυξη προβλέπει την πρόσληψη 4.276 ατόμων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, από 33 ειδικότητες που ζητούνται περισσότερο στο Δημόσιο.

  Οι 12.691 επιτυχόντες πτυχιούχοι ΑΕΙ που πέτυχαν τη βάση στο διαγωνισμό και έχουν κληθεί να υποβάλλουν τα χαρτιά τους, θα πρέπει πρώτα να διαβάσουν τις 192 σελίδες της προκήρυξης και έπειτα να ακολουθήσουν σωστά όλα τα βήματα προκειμένου να οριστικοποιηθεί η αίτηση τους και να μην αποκλειστούν από τη διαδικασία. Ταυτόχρονα και καθώς συνεχίζεται η διαδικασία των αιτήσεων, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και τα τεχνικά προβλήματα καθώς η υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά και ειδικά τις τελευταίες μέρες πριν την αρχική ημερομηνία λήξης των αιτήσεων, η σελίδα του ΑΣΕΠ δέχτηκε τόση επισκεψιμότητα που είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα που δυσκόλεψαν τους υποψηφίους.

  Γι’ αυτό το λόγο κρίθηκε αναγκαία η διπλή παράταση των αιτήσεων καθώς και η παροχή ορισμένων διευκρινήσεων από πλευράς ΑΣΕΠ προς τους υποψήφιους, προκειμένου να μπορέσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν την αίτηση τους και να μην αποκλειστεί κανείς λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος. Η νέα καταληκτική ημερομηνία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής είναι η Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 ενώ μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί, 9.500 αιτήσεις (ποσοστό 75%).

  Στο ερώτημα ωστόσο εάν θα καλυφθούν όλες οι θέσεις που προκηρύχθηκαν από τη διαδικασία αυτή, η απάντηση είναι μάλλον αρνητική. Και αυτό διότι υπάρχουν ορισμένες ειδικότητες για τις οποίες δεν υπάρχουν αντίστοιχα πολλοί επιτυχόντες ενώ ταυτόχρονα δεν γνωρίζουμε πόσοι από αυτούς στο τέλος θα αποδεχτούν τον διορισμό για τις θέσεις αυτές. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ με αποτέλεσμα και να καθυστερεί πολύ η έκδοση των αποτελεσμάτων, λόγω της χρονοβόρας διαδικασίας της διασταύρωσης των δικαιολογητικών με τους υποψήφιους, αλλά και να μένουν κενές οι θέσεις με περισσότερο από το 50% των επιτυχόντες σε πολλές περιπτώσεις να μην αποδέχονται τον διορισμό.

  Για παράδειγμα, στην συγκεκριμένη προκήρυξη 3ΒΓ/2023 τέτοιες ειδικότητες είναι η ΠΕ Μηχανικών Τοπογράφων/ Αγρονόμων Τοπογράφων για την οποία προκηρύχθηκαν 132 θέσεις με επιτυχόντες 136 άτομα. Είναι άγνωστο μέχρι στιγμής αν θα κάνουν και οι 136 επιτυχόντες αίτηση ή αν στο τέλος θα αποδεχτούν τη θέση. Παρόμοιες περιπτώσεις τέτοιων ειδικοτήτων για την συγκεκριμένη προκήρυξη είναι: ΠΕ Χημικών, ΠΕ Μηχανικών Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών και ΠΕ Δασολόγων.  Στον αντίποδα ωστόσο,  υπάρχουν ειδικότητες για τις οποίες αναμένουμε υπερπληρθώρα κάλυψης λόγω λίγων κενών θέσεων και πολλών υποψηφίων. Ορισμένες από αυτές τις ειδικότητες είναι ΠΕ Νομικής, ΠΕ Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, ΠΕ Κοινωνιολόγων, ΠΕ Επιστήμης Τροφίμων, ΠΕ Βιολόγων.

  Να σημειωθεί ότι στην εν λόγω προκήρυξη δεν υπήρχε όριο στις επιλογές των υποψηφίων και αυτό ίσως καθυστερήσει ακόμα περισσότερο την έκδοση των αποτελεσμάτων. Μάλιστα ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ,  Θάνος Παπαϊωάννου που συχνά αναρτά στην προσωπική του σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συμβουλές για τους υποψηφίους, είχε αναφερθεί σε αυτό το θέμα πριν από λίγες εβδομάδες. Για τον εν λόγω διαγωνισμό είχε γράψει ότι πρόκειται για προκήρυξη 910 σελίδων και γι’ αυτό οι υποψήφιοι θα πρέπει να επιλέξουν με ιδιαίτερη προσοχή ποιες από τις θέσεις (για τις οποίες βέβαια υπάρχουν τα κατάλληλα πτυχία και άλλα τυπικά προσόντα) πράγματι επιθυμούν με βάση το αντικείμενο, την υπηρεσία και τις γεωγραφικές παραμέτρους. «Εάν αρχίστε να το σκέφτεστε την ώρα που συμπληρώνετε ηλεκτρονικά την αίτηση,  ή ακόμη εάν δηλώσετε άπειρο αριθμό θέσεων που κατά βάθος ξέρετε ότι δεν σας ταιριάζουν ή δεν θα πάτε γιατί είναι πολύ μακριά, θα ταλαιπωρηθείτε κατά την υποβολή της αίτησης και θα ταλαιπωρήσετε και τους συνυποψηφίους σας. Πάνω από όλα,  θα επιμηκύνετε τον χρόνο πραγμάτωσης των προσλήψεων αφού θα  έχουμε αλλεπάλληλες αναπληρώσεις», καταλήγει ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ.

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
  spot_img

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ