Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    4 καλοκαιρινές λοιμώξεις που απειλούν τις διακοπές σας

    4 καλοκαιρινές λοιμώξεις που απειλούν τις διακοπές σας

    Οι καλοκαιρινές λοιμώξεις συνήθως δεν είναι σοβαρές, αλλά μπορούν να επηρεάσουν τις διακοπές και την υγεία σας. Ακολουθήστε τις συμβουλές του παθολόγου.

    4 τύποι καλοκαιρινών λοιμώξεων

    1. Λοιμώξεις του αναπνευστικού

    Αυτές περιλαμβάνουν το κοινό κρυολόγημα, τη φαρυγγίτιδα και τις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος. Αυτές οι λοιμώξεις είναι πιο συχνές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της έκθεσης σε κλιματιστικά και πολυσύχναστα μέρη.

    2. Γαστρεντερικές λοιμώξεις

    Συχνά προκαλούνται από την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων ή νερού. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν διάρροια, κοιλιακό άλγος, ναυτία και έμετο. Είναι σημαντικό να διατηρηθεί η καλή υγιεινή και να αποφευχθεί η κατανάλωση αμφιβόλου ποιότητας τροφίμων και νερού.

    3. Δερματικές λοιμώξεις

    Η αυξημένη εφίδρωση και η έκθεση σε μολυσμένο νερό μπορεί να προκαλέσει δερματικές λοιμώξεις όπως μυκητιασικές και βακτηριακές λοιμώξεις. Η καλή υγιεινή του δέρματος και η αποφυγή επαφής με μολυσμένο νερό θα βοηθήσουν στην πρόληψη αυτών των λοιμώξεων.

    4. Ουρολοιμώξεις

    Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος είναι πιο συχνές στις γυναίκες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, κυρίως λόγω της αυξημένης υγρασίας και των συχνών επισκέψεων σε πισίνες και παραλίες. Είναι σημαντικό να διατηρείτε καλή υγιεινή και να αποφεύγετε την παρατεταμένη χρήση υγρών μαγιό.

    Πώς να τις προλάβετε

    1. Πλένετε συχνά τα χέρια σας

    Το τακτικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό ή η χρήση απολυμαντικών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μόλυνσης από παθογόνους μικροοργανισμούς.

    2. Αποφύγετε το άγγιγμα του προσώπου

    Η αποφυγή της επαφής των χεριών με το πρόσωπο, ιδίως με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μόλυνσης.

    3. Διατήρηση κοινωνικής απόστασης

    Η απομάκρυνση από άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα ασθένειας, όπως ο βήχας ή το φτέρνισμα, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

    4. Βάλτε μάσκα

    Η χρήση μάσκας μπορεί να προσφέρει πρόσθετη προστασία, ιδίως σε χώρους με πολύ κόσμο.

    5. Μην ξεχνάτε να κάνετε τα εμβόλιά σας

    Ο εμβολιασμός κατά της γρίπης και άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων μπορεί να αποτρέψει σοβαρές λοιμώξεις.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ