Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    4 tips για να οργανώσετε την ντουλάπα σας

    Πότε ήταν η τελευταία φορά που τακτοποίησες την ντουλάπα σου; Η οργάνωση της ντουλάπας είναι μια δύσκολη και κουραστική διαδικασία, καθώς έχεις πολλά πράγματα να χωρέσεις σε έναν περιορισμένο χώρο και πρέπει να ξέρεις που βρίσκονται όλα. Ωστόσο μπορεί να σου λύσει τα χέρια, τόσο από άποψη εξοικονόμησης χρόνου, όσο και από άποψη αισθητικής. Παρακάτω θα βρεις 4 tips για να οργανώσεις την ντουλάπα σου σε χρόνο ρεκόρ!

    Πούλησε ή δώρισε αχρησιμοποίητα ρούχα

    Όλοι τείνουμε να ξεχνάμε τα ρούχα που δεν βλέπουμε, επομένως πιθανότατα έχεις στην ντουλάπα σου ρούχα ή αξεσουάρ που δεν χρειάζεσαι. Ξεκαθάρισε τα ρούχα σου και επίλεξε εκείνα που φοράς σε τακτική βάση. Συγκέντρωσε ό,τι περισσεύει και πούλησέ τα ή δώρισέ τα σε φίλους ή άτομα που τα χρειάζονται. Εάν έχεις πολύ παλιά ή φθαρμένα ρούχα μπορείς να τα ανακυκλώσεις ή να τα κρατήσεις για τις εργασίες του σπιτιού και του κήπου. Μόλις μειώσεις τον αριθμό των ρούχων σου, η οργάνωση της ντουλάπας σου θα είναι πολύ πιο εύκολη.

    Τακτοποίησε τα ρούχα σου ανά κατηγορία

    Αφού επιλέξεις ποια ρούχα σου είναι ακόμη χρήσιμα, βρες ένα οργανωτικό σύστημα που να σε βολεύει. Μια επιλογή είναι να ταξινομήσεις τα ρούχα σου ανά τύπο. Μπορείς να ομαδοποιήσεις τις μπλούζες, τις φούστες, τα παντελόνια, τα πουκάμισα, τα φορέματα και τα πανωφόρια και να τα τοποθετήσεις σε ξεχωριστές στοίβες ή χώρους στην ντουλάπα. Μπορείς επίσης να οργανώσεις τα ρούχα σου ανάλογα με το πόσο επίσημα ή casual είναι. Αυτή η μέθοδος θα σε βοηθήσει πολύ κυρίως αν πρέπει να φοράς συγκεκριμένα ρούχα στην εργασία σου.

    Κράτησε τα ρούχα που φοράς πιο συχνά στο μπροστινό μέρος της ντουλάπας σου

    Καθώς τακτοποιείς τα ρούχα σου, τοποθέτησε αυτά που χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση στο μπροστινό μέρος της ντουλάπας. Αυτό θα κάνει την ετοιμασία σου για κάθε έξοδο πολύ πιο εύκολη και γρήγορη. Για παράδειγμα τα τζιν παντελόνια γυναικεία και τα πουκάμισα που φοράς στην δουλειά θα πρέπει να είναι πιο εύκολα προσβάσιμα σε σχέση με τα αμπιγιέ σου φορέματα. Αυτό το σύστημα θα σε βοηθήσει επίσης να αναγνωρίσεις ρούχα που δεν φοράς συχνά και πιθανώς δεν σου είναι πλέον χρήσιμα.

    Πρόσθεσε επιπλέον ράφια

    Ένας ακόμη τρόπος για να οργανώσεις την ντουλάπα σου αν έχεις αρκετά ρούχα είναι να αξιοποιήσεις πιθανόν ελεύθερο χώρο και να προσθέσεις επίπεδα ράφια ή γάντζους όπου μπορείς να κρεμάσεις ζώνες και αξεσουάρ. Εάν τα περισσότερα ρούχα σου βρίσκονται σε κρεμάστρες, τοποθέτησε μια δεύτερη ράβδο στην ντουλάπα ή κρεμάστρες πολλαπλών θέσεων ώστε να εξοικονομήσεις χώρο.

    Η διατήρηση μιας τακτοποιημένης ντουλάπας είναι μια δύσκολη διαδικασία για πολλούς από εμάς, ωστόσο χρησιμοποίησε τις συμβουλές μας, αξιοποίησε στο έπακρο τον χώρο που διαθέτεις και απόλαυσε την ευκολία που σου προσφέρει μια καλά οργανωμένη ντουλάπα!

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ