Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    4 ξεκάθαρα σημάδια που δείχνουν ότι ο σύντροφός σου απομακρύνεται

    4 ξεκάθαρα σημάδια που δείχνουν ότι ο σύντροφός σου απομακρύνεται

    Ο ψυχολόγος και συγγραφέας Δρ Jeffrey Bernstein αναφέρει τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι ένας σύντροφος αρχίζει να απομακρύνεται.

    1. Αδιαφορία και έλλειψη κινήτρου

    Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημάδια ότι ένας σύντροφος αρχίζει να απομακρύνεται συναισθηματικά είναι η αδιαφορία του. Αυτή η αδιαφορία μπορεί να εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους, όπως η έλλειψη ενθουσιασμού για δραστηριότητες που παλαιότερα απολάμβανε να κάνει με το ταίρι του ή η απουσία ενδιαφέροντος για θέματα που άλλοτε τον απασχολούσαν. Όταν ο σύντροφος σταματά να δείχνει ενδιαφέρον για τις μικρές λεπτομέρειες της ζωής σου –όπως το πώς ήταν η μέρα σου, τι σκέφτεσαι ή πώς νιώθεις– αυτό αποτελεί μια σαφή ένδειξη.

    Η απάθεια μπορεί να γίνει αντιληπτή και στον τρόπο που τσακώνεται μαζί σου. Εκεί που στο παρελθόν είχατε έντονες συζητήσεις και διαφωνίες για διάφορα θέματα, τώρα φαίνεται να μην τον ενδιαφέρει. Ίσως να έχει χάσει την επιθυμία να επιλύει ζητήματα και να προτιμά να αφήνει τα πράγματα να εξελίσσονται από μόνα τους. Ωστόσο, όσο τα προβλήματα παραμένουν άλυτα, το συναισθηματικό χάσμα διευρύνεται, οδηγώντας σας σε απομόνωση.

    2. Απομάκρυνση, τόσο σε σωματικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο

    Στο έργο του «Why Can’t You Read My Mind?» ο Δρ Bernstein τονίζει ότι οι σύντροφοι απομακρύνονται συναισθηματικά εξαιτίας εξωτερικών παραγόντων και της αποσύνδεσης που παρατηρείται μεταξύ τους. Αυτές οι καταστάσεις οδηγούν σε σωματική απόσταση, η οποία είναι εύκολα αντιληπτή, καθώς μειώνονται οι αγκαλιές, τα φιλιά και οι σεξουαλικές επαφές. Ωστόσο, το συναισθηματικό χάσμα είναι πιο δύσκολο να εντοπιστεί.

    Μπορείς ίσως να παρατηρήσεις αν ο σύντροφός σου έχει γίνει λιγότερο επικοινωνιακός, αποφεύγοντας να μοιραστεί τις σκέψεις και τα συναισθήματά του, κρατώντας πράγματα για τον εαυτό του. Επίσης, μπορεί να δείχνει απροθυμία να ανοίξει διάλογο και να συνδεθεί, ενώ στο παρελθόν είχατε μια εξαιρετική επικοινωνία.

    3. Ενισχυμένος εκνευρισμός και εκρήξεις θυμού με την παραμικρή αφορμή

    Η αυξημένη νευρικότητα αποτελεί ένδειξη συναισθηματικής απομάκρυνσης και συχνά προκύπτει από ανεκπλήρωτα ζητήματα. Έτσι, κάτι που παλαιότερα μπορεί να ενοχλούσε ελαφρώς τον/τη σύντροφό σου, τώρα μπορεί να προκαλέσει έντονη αντίδραση. Αυτή η κατάσταση μπορεί επίσης να οδηγήσει σε κακόβουλα σχόλια, έλλειψη υπομονής, διάθεση για καβγά, ακόμα και σε αντιδράσεις για μικρά ζητήματα. Φαίνεται σαν ο άλλος να αναζητά αφορμές για να διευρύνει την απόσταση ή να δίνει μια εσωτερική μάχη που δεν επιθυμεί να μοιραστεί. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να προκαλέσει ένταση και άγχος στον άλλο, ο οποίος φοβάται ότι οτιδήποτε πει θα μπορούσε να οδηγήσει σε καβγά. Ως αποτέλεσμα, η επικοινωνία μεταξύ σας πλήττεται ολοένα και περισσότερο.

    4. Αποφεύγονται οι μελλοντικές προγραμματισμένες ενέργειες

    Ένα αδιαμφισβήτητο στοιχείο μιας υγιούς σχέσης είναι η ύπαρξη ονείρων και σχεδίων για το μέλλον: όπως το επόμενο τριήμερο που θα περάσετε μαζί ή η ιδέα να συγκατοικήσετε. Όταν ένας από τους δύο σταματά να συμμετέχει σε αυτές τις συζητήσεις, μπορεί να σημαίνει ότι δεν βλέπει πια τη σχέση ως μακροχρόνια: οι κοινοί στόχοι και οι άμεσες προγραμματισμένες δραστηριότητες, όπως το τι θα κάνετε το σαββατοκύριακο, δεν τον ενδιαφέρουν πια. Αυτό συμβαίνει γιατί ένας σύντροφος που απομακρύνεται δεν είναι σίγουρος αν θέλει να βιώσει όλα αυτά με το ταίρι του.

    Αν αναγνωρίσεις νωρίς αυτές τις αλλαγές στον σύντροφό σου, μπορείς να δράσεις άμεσα, να αποκαταστήσεις την καλή επικοινωνία σας, να δείξεις κατανόηση για τα ζητήματα που τον/την απασχολούν και να ενισχύσεις ξανά τη σχέση σας. Ναι, ίσως για κάποιο διάστημα χρειαστεί να «αγαπάς εσύ για δύο», αλλά οι επιτυχημένες σχέσεις αξίζουν την προσπάθεια, σωστά;

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ