Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    5 λόγοι που δεν μπορείτε να προχωρήσετε μετά από ένα χωρισμό

    5 λόγοι που δεν μπορείτε να προχωρήσετε μετά από ένα χωρισμό

    Ο χωρισμός είναι ένα από τα πιο τραυματικά γεγονότα που μπορεί να συμβούν στη ζωή ενός ενήλικα. Ωστόσο, χτίζουμε νέες σχέσεις επειδή οι ανταμοιβές αξίζουν την προσπάθεια και όχι το ρίσκο.

    Γιατί δεν μπορείτε να αφήσετε απλά τη σχέση και να προχωρήσετε, ακόμη και αν ήταν εντελώς λάθος για εσάς από την αρχή;

    1. Είστε μόνοι ή φοβάστε να μείνετε μόνοι

    Ορισμένοι άνθρωποι δυσκολεύονται πολύ να μείνουν μόνοι τους χωρίς να είναι με κάποιον αγαπημένο τους. Αντί να σκέφτεστε τους ανθρώπους που δεν είναι κατάλληλοι για εσάς, επικεντρωθείτε στον εαυτό σας. Ανακαλύψτε ξανά παλιά χόμπι σας, προσπαθήστε να κάνετε πράγματα που σας κάνουν ευτυχισμένους και επανασυνδεθείτε με φίλους που έχετε να δείτε καιρό. Είναι πολύ καλύτερο να είστε μόνοι, παρά να είστε με το λάθος άτομο.

    Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι φοβούνται να μείνουν μόνοι, γεγονός που κάνει την προσκόλλησή τους στην προηγούμενη σχέση τους ακόμη πιο ισχυρή. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που δεν τους αρέσει να είναι μόνοι σκέφτονται πολύ πιο έντονα τους προηγούμενους συντρόφους τους.

    Τέλος, έρευνα του London School of Economics δείχνει ότι το κλειδί της ευτυχίας δεν είναι ο πλούτος, αλλά η καλή ψυχική υγεία και οι φιλίες. Χωρίς σχέσεις, οι άνθρωποι νιώθουν μοναξιά, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη και άγχος.

    2. Έχετε χάσει την αυτοπεποίθησή σας

    Αν ήσασταν με κάποιον που σας φερόταν άσχημα, η αυτοπεποίθησή σας μπορεί να έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια του κοινού σας χρόνου. Ειδικά αν ο σύντροφός σας σας απογοήτευσε ή δεν αναγνώρισε τον υπέροχο άνθρωπο που είστε.

    Αυτό συμβαίνει επειδή η καταχρηστική συμπεριφορά διαβρώνει την αυτοεκτίμηση με την πάροδο του χρόνου. Έτσι, όταν ξεκινάτε τη διαδικασία επούλωσης μετά από μια τοξική σχέση, δεν αντιμετωπίζετε μόνο την απώλεια, αλλά και θέματα αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης.

    3. Δεν έχετε την ενέργεια να προχωρήσετε

    Οι τοξικές σχέσεις απαιτούν επίσης συχνά περισσότερη ενέργεια και χρόνο από ό,τι οι υγιείς σχέσεις, γεγονός που μπορεί επίσης να καταστήσει πιο δύσκολη τη μετάβαση. Όσο περισσότερο επενδύετε σε κάτι, τόσο πιο δύσκολο είναι να αποδεχτείτε ότι δεν λειτουργεί.

    Είναι δύσκολο να δεχτείτε ότι η ενέργεια και ο χρόνος που ξοδέψατε ήταν χάσιμο χρόνου. Το να προσπαθείτε πραγματικά να βγείτε από μια καταχρηστική σχέση είναι δύσκολο να το αποδεχτείτε, γιατί νιώθετε σαν να έχετε χάσει μήνες ή χρόνια από τη ζωή σας.

    4. Νιώθετε άσχημα που δεν κατάφερατε να αλλάξετε τον πρώην σας

    Οι ενσυναισθητικοί άνθρωποι δυσκολεύονται ιδιαίτερα να εγκαταλείψουν μια σχέση όταν αισθάνονται ότι το άλλο άτομο χρειάζεται βοήθεια. Μπορεί να δυσκολεύεστε να δεχτείτε ότι δεν καταφέρατε να «φτιάξετε» το άλλο άτομο και ότι η αλλαγή είναι δικό του λάθος, όχι δικό σας. Συχνά στις τοξικές σχέσεις, βλέπετε τον πρώην σύντροφό σας ως θύμα και όχι ως θύτη.

    Σε ορισμένες περιπτώσεις, αισθάνεστε ένοχοι που δεν «σώσατε» τον σύντροφό σας, καθιστώντας τη διαδικασία επούλωσης πιο δύσκολη.

    5. Έχετε εθιστεί

    Οι ανθυγιεινές σχέσεις συχνά σας κάνουν να αισθάνεστε στην κορυφή του κόσμου και ασήμαντοι και ανεπαρκείς για το επόμενο άτομο. Αυτό το συναισθηματικό τρενάκι του τρόμου προκαλεί ένα ισχυρό μείγμα ορμονών όπως η ντοπαμίνη και η ωκυτοκίνη (η ορμόνη της αγάπης), οδηγώντας σε εθισμό. Οι τοξικές σχέσεις είναι «εθιστικές» επειδή χαρακτηρίζονται από υπερβολική συμπεριφορά και η σχέση φαίνεται τέλεια ή μαγική. Μετά από ένα χωρισμό, είναι φυσιολογικό να αναζητάμε αυτή τη μαγεία, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο δύσκολο να προχωρήσουμε.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ