Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    5 τροφές για να αντιμετωπίσεις φυσικά τον πόνο στα γόνατα

    5 τροφές για να αντιμετωπίσεις φυσικά τον πόνο στα γόνατα

    Ένας από τους πιο απαιτητικούς πόνους που χρειάζονται διαχείριση είναι ο χρόνιος πόνος στα γόνατα. Μπορείς να τον αντιμετωπίσεις με τη σωστή διατροφή.

    1. Καρότα:

    Τα καρότα προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία, ένα από τα οποία είναι η ανακούφιση από τον πόνο στις αρθρώσεις. Η κατανάλωσή τους μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του πόνου στα γόνατα, σύμφωνα με παραδοσιακές κινέζικες θεραπείες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα καρότα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και βήτα-καροτίνη, οι οποίες είναι ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ενώσεις.

    2. Κουρκουμάς:

    Αν αγαπάς το κάρι, τότε έχεις έναν επιπλέον λόγο να το εντάξεις στη διατροφή σου. Το κάρι περιέχει συνήθως κουρκουμά, ο οποίος του δίνει την πορτοκαλί απόχρωση. Ο κουρκουμάς είναι πλούσιος σε κουρκουμίνη, μια ουσία που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην ιατρική, κυρίως στη φυτική θεραπεία, λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων της. Η τακτική κατανάλωση του μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης πόνων στα γόνατα και σε άλλες αρθρώσεις.

    3. Μηλόξυδο:

    Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το μηλόξυδο για να ανακουφίσεις τον πόνο στο γόνατο, είτε πίνοντάς το είτε εφαρμόζοντάς το τοπικά στην επηρεασμένη περιοχή. Συνιστάται να καταναλώνεις τουλάχιστον δύο κουταλιές της σούπας μηλόξυδο καθημερινά, καθώς αυτό θα βοηθήσει στη διάλυση των τοξινών γύρω από το επιβαρυμένο γόνατο, οι οποίες είναι γνωστό ότι προκαλούν φλεγμονή. Εναλλακτικά, μπορείς να αναμείξεις μηλόξυδο με ελαιόλαδο και να κάνεις μασάζ στα γόνατά σου τουλάχιστον μία φορά την ημέρα για περίπου μία εβδομάδα, προκειμένου να επιτύχεις παρόμοια αποτελέσματα.

    4. Τζίντζερ:

    Το τζίντζερ περιέχει ένα ενεργό συστατικό που ονομάζεται τζιντζερόλη, το οποίο έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μελέτες που αφορούν άτομα με αρθρίτιδα δείχνουν ότι η προσθήκη τζίντζερ στη φαρμακευτική τους αγωγή συμβάλλει σε μεγαλύτερη μείωση του πόνου σε σύγκριση με την απλή λήψη των φαρμάκων τους.

    5. Καρύδια:

    Σχετικά με τους ξηρούς καρπούς, τα καρύδια ξεχωρίζουν ως μία από τις καλύτερες επιλογές λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και της πλούσιας αντιοξειδωτικής τους δράσης. Αυτά τα στοιχεία καθιστούν τα καρύδια ιδανικά για την ανακούφιση του πόνου στα γόνατα. Παρά την υψηλή θερμιδική τους αξία, η τακτική κατανάλωσή τους μπορεί να μειώσει την επιθυμία για ανθυγιεινές τροφές. Έτσι, η κατανάλωση καρυδιών συμβάλλει στην απώλεια βάρους. Χάνοντας, λοιπόν, και μερικά επιπλέον κιλά, μπορείς να ανακουφίσεις τον πόνο στα γόνατά σου.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ