Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    6 πράγματα που αποτελούν εμπόδιο στο να έχεις οργασμό

    6 πράγματα που αποτελούν εμπόδιο στο να έχεις οργασμό

    1. Η αυτο- εικόνα σου:

    Τίποτα δε σταματά τον οργασμό από το φόβο ότι η κοιλιά σου είναι χαλαρή. “Η κορύφωση έχει να κάνει με το αν έχεις την αυτοπεποίθηση να αφεθείς” σημειώνει η Μάριαν Μπράντον, PhD., μία από τους συγγραφείς του Reclaiming Desire.

    Όταν έρχονται σκέψεις του τύπου “μισώ την κοιλιά μου” κατεύθυνε τον εσωτερικό επικριτή σου προς το αγαπημένο μέρος του σώματός σου και κάνε του σιωπηλά κοπλιμέντα. Οι καλές σκέψεις θα προκαλέσουν καλές δονήσεις!

    2. Οι ενοχές:

    Εάν φαντάζεσαι τη μητέρα σου να συνοφρυώνεται και να σε κατακρίνει όταν γδύνεσαι, ο οργασμός θα εξατμιστεί! “Οι γυναίκες που μεγάλωσαν σε μια οικογένεια όπου η συζήτηση για το σεξ ήταν ταμπού νιώθουν ενοχικές και ότι δεν δικαιούνται την απόλαυση” αναφέρει χαρακτηριστικά η Πάτι Μπράιτον PhD., συγγραφέας του βιβλίου The Art of Sex Coaching.

    Δες με νέα ματιά μηνύματα όπως “το σεξ είναι κακό” στη σημερινή σου ζωή, ως ενήλικη με τις δικές της αξίες, που επιλέγει τους άνδρες βάσει του χαρακτήρα τους. Όταν ακούς αυτή την ενοχλητική φωνή, αντιστάθμισέ τη με τη φράση “Μου αξίζει να ικανοποιηθώ”.

    3. Τα αντικαταθλιπτικά, τα αντισυλληπτκά ή το αλκοόλ:

    Κάποιες ουσίες που φτιάχνουν τη διάθεση μπορεί να μειώνουν τη λίμπιντο. Ορισμένοι αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης και το αλκοόλ επηρεάζουν το νευρικό σύστημα, οπότε, όσο κι αν ερεθιστείς, ίσως να μη φτάσεις στην κορύφωση.

    Το αντισυλληπτικό χάπι μπορεί να σου χαλάσει τη διασκέδαση μειώνοντας την τεστοστερόνη που προκαλεί τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα. Μίλησε με το γιατρό σου σχετικά με την αλλαγή των αντικαταθλιπτικών ή με τη χρήση αντισυλληπτικού χωρίς ορμόνες.

    4. Η έλλειψη της επικοινωνίας:

    Το να μοιραστείς τις βαθύτερες επιθυμίες σου χρειάζεται θάρρος. Η συζήτηση για το τι σε ανάβει μπορεί να σε κάνει να νιώσεις ευάλωτη. Όμως είναι σημαντικό να καθοδηγήσεις το σύντροφό σου, ειδικά επειδή οι άνδρες είναι τόσο διαφορετικοί. Για να μειώσεις την αμηχανία ή το φόβο, κάνε πρόβα μόνη σου μπροστά στον καθρέφτη. Θα διαπιστώσεις ότι δεν είναι τόσο τρομακτικό όσο φανταζόσουν.

    5. Το υπερβολικό στρες:

    Ο τερματισμός απαιτεί συγκέντρωση, γι’ αυτό δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η στοίβα με τους λογαριασμούς σε αποσπά. Όπως τα μικρά παιδιά θέλουν ένα παραμύθι για να κοιμηθούν, οι ενήλικοι ίσως να χρειάζονται ένα χαλαρωτικό τελετουργικό για να προετοιμαστούν για σεξ.

    Πριν πέσεις στο κρεβάτι, αφιέρωσε 20 λεπτά σε μια χαλαρωτική δραστηριότητα, όπως ένα ζεστό αφρόλουτρο ή λίγη γιόγκα. Οτιδήποτε απολαυστικό σου επιτρέπει να έρθεις σε επαφή με το σώμα σου και θα σε βοηθήσει να απεμπλακείς από τις αγχώδεις σκέψεις.

    6. Τα παιδιά:

    Πριν αποκτήσετε παιδιά, ήσασταν ο άνδρας και η γυναίκα. Τώρα οι πλήρους απασχόλησης ρόλοι ως μπαμπάς και μαμά καταστρέφουν τη σεξουαλική σας ζωή. Για να θέσεις εκ νέου κάποια όρια διαχώρισε τους ρόλους: είσαι και σύντροφος, γυναίκα και ερωμένη εκτός από μητέρα.

    Αφιέρωσε χρόνο για σένα, π.χ., κανόνισε ένα μανικιούρ- πεντικιούρ, και χρόνο για να βρεθείτε μεταξύ σας, π.χ., κλείστε ένα ραντεβού στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα. Η εκ νέου διεκδίκηση αυτών των ανεξαρτήτων και αισθησιακών πλευρών της ζωής σου θα σε βοηθήσει να επαναφέρεις τον ερωτισμό στη σχέση σου και θα σε οδηγήσει με αυτό τον τρόπο σε περισσότερη ικανοποίηση.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ