Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    7η Συνάντηση Δικτύου Εμπλεκομένων Μερών – Epicah

    7η Συνάντηση Δικτύου Εμπλεκομένων Μερών – Epicah

    Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της 7ης Συνάντησης του Δικτύου Εμπλεκόμενων Μερών στο πλαίσιο υλοποίησης του Διακρατικού Προγράμματος EPICAH «Αποτελεσματικότητα των εργαλείων πολιτικής για τη διασυνοριακή προαγωγή της κληρονομιάς» που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα INTERREG EUROPE.

    Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 10:00 π.μ. στα γραφεία του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη με τη συμμετοχή ενός αξιόλογου αριθμού εκπροσώπων φορέων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας οι οποίοι συμμετέχουν ήδη στο τοπικό δίκτυο εμπλεκόμενων μερών του έργου Epicah.

    Αντικείμενο της συνάντησης εργασίας αποτέλεσε η παρουσίαση του βασικού πλαισίου και των δράσεων του Περιφερειακού Σχεδίου Δράσης στο πλαίσιο του έργου Epicah. Το Περιφερειακό Σχέδιο Δράσης θα αποτελέσει από τις κυριότερες και σημαντικότερες εκροές του έργου Epicah, δεδομένου ότι θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο ανάπτυξης του διασυνοριακού τουρισμού στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Το προτεινόμενο Σχέδιο Δράσης κατά τη διάρκεια της συνάντησης και μετά από μια πολύ παραγωγική και ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων, οριστικοποιήθηκε και έλαβε την ομόφωνη έγκριση των συμμετεχόντων.

    Στο δεύτερο μέρος της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του θεματικού σεμιναρίου και των καλών πρακτικών που επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Ταμείου Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του έργο Epicah (α) στην Εσθονία (Ιούνιος 2019) και (β) στο Σάτου Μάρε της Ρουμανίας (Σεπτέμβριος 2019). Παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι καλές πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία σε διασυνοριακές περιοχές της Εσθονίας και Ρουμανίας, ενώ έγινε και μια συγκριτική αξιολόγηση με τις αντίστοιχες πολύ επιτυχημένες καλές πρακτικές στο γεωγραφικό διασυνοριακό χώρο της Δυτικής Μακεδονίας. Οι πρακτικές αυτές, έχουν ήδη δημιουργήσει μία νέα αντίληψη αναφορικά με τον τουρισμό σε περιφερειακό επίπεδο, συμβάλλοντας καθοριστικά στη βελτίωση της ελκυστικότητας και την αύξηση της επισκεψιμότητάς στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ευρύτερα, μέσα από την προστασία, ανάδειξη και προβολή της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ