Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
More

    Λήγει η απεργία των σεναριογράφων

    Λήγει η απεργία των σεναριογράφων

    Το Σωματείο των Σεναριογράφων (Writers Guild of America ή αλλιώς WGA) επιβεβαίωσε ότι έφτασε σε “μια προσωρινή συμφωνία” με την Ένωση Κινηματογραφικών και Τηλεοπτικών Παραγωγών (Alliance of Motion Picture and Television Producers).

    Τα νέα έγιναν γνωστά μέσω μιας δημοσίευσης του Σωματείου στο Χ, όπου και έγραψε ότι οι λεπτομέρειες γύρω από την συμφωνία θα αποκαλυφθούν μόλις αυτή οριστικοποιηθεί.

    Να τονίσουμε ότι η εν λόγω συμφωνία δεν έχει υπογραφεί ακόμα και ότι η απεργία θα συνεχιστεί μέχρι να γίνει αυτό. Ωστόσο, τα πρώτα σημάδια είναι θετικά, με την επιστολή που έστειλε το Σωματείο να αναφέρει ότι “η συμφωνία είναι εξαιρετική – με ουσιώδη κέρδη και προστασίες για τους σεναριογράφους σε όλους τους τομείς των μελών” (μέσω The Hollywood Reporter).

    Αυτές που σταματούν, όμως, είναι οι πορείες. Οι σεναριογράφοι έχουν κατέβηκαν σε απεργία τον Μάιο, και συχνά συγκεντρώνονταν έξω από τα μεγάλα στούντιο και τα κεντρικά των συνδρομητικών υπηρεσιών για να διαμαρτυρηθούν. Ανάμεσα στα αιτήματά τους ήταν η διαμόρφωση των πληρωμών, λόγω των μοντέλων streaming που έχουν αλλάξει τα δεδομένα της τηλεόρασης, καθώς και προστασία από την τεχνητή νοημοσύνη.

    Η ιστορική απεργία λήγει πέντε μέρες πριν ονομαστεί ως η μακροβιότερη των τελευταίων 70 ετών στο Χόλιγουντ.

    Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι από εδώ και πέρα θα γυρίσουμε στην κανονικότητα. Να υπενθυμίσουμε ότι και το Σωματείο των Ηθοποιών και η Αμερικάνικη Ομοσπονδία Τηλεοπτικών και Ραδιοφωνικών Καλλιτεχνών (Screen Actors Guild – American Federation of Television and Radio Artists ή αλλιώς SAG-AFTRA) βρίσκονται και αυτοί σε απεργία, η οποία ακόμα δεν έχει λήξει. Από αυτό το μέτωπο ελπίζουμε να μάθουμε νεότερα το ίδιο σύντομα. Μέχρι τότε, μείνετε συντονισμένοι στο IGN Greece.


    Φωτογραφία εξωφύλλου: John Nacion/Getty Images

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ