Χιονισμένη ή καταπράσινη, φθινοπωρινή ή ανοιξιάτικη, η λίμνη Πλαστήρα, στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, χαρίζει εικόνες σπάνιας ομορφιάς μέσα σε ένα πανδαιμόνιο χρωμάτων, τοπίων και αισθήσεων. Το βάθος της λίμνης ποικίλει και προσδιορίζεται από το ανάγλυφο της περιοχής πριν σκεπαστεί από τα νερά. Περιέχει 400 εκατ. κυβικά μέτρα νερού, έχει μέγιστο μήκος 12 χλμ, πλάτος 4 χλμ. και η συνολική της επιφάνεια είναι 24 χλμ. Το μέγιστο βάθος της φτάνει τα 60 μ. και το ανώτατο υψόμετρο αγγίζει τα 750 μ, σύμφωνα με στοιχεία του δήμου Λίμνης Πλαστήρα. Απαράμιλλης ομορφιάς, η λίμνη Πλαστήρα καθιερώθηκε ως ένας από τους πλέον διάσημους τουριστικούς προορισμούς.
Η Πλαζ Λαμπερού, είναι μία από τις πρώτες τουριστικές υποδομές που δημιουργήθηκαν στην περιοχή στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και αποτέλεσαν τη βάση στην τουριστική ανάπτυξης όλης της ανατολικής πλευράς της Λίμνης. Σήμερα αποτελεί τόπο προορισμού χιλιάδων επισκεπτών. Στο χώρο της Πλαζ λειτουργούν δύο μεγάλες ταβέρνες – αναψυκτήρια που εξυπηρετούν εκατοντάδες επισκέπτες όλο το χρόνο. Λειτουργούν επίσης, περίπτερα με σουβενίρ και τοπικά προϊόντα του Συνεταιρισμού Γυναικών Λίμνης Πλαστήρα.
Απολαυστική εμπειρία προσφέρει στον επισκέπτη η περιήγηση περιμετρικά της λίμνης Πλαστήρα που σύμφωνα με σχετικό οδηγό, της πρώην Ν.Α. Καρδίτσας, καλύπτει απόσταση περίπου 55 χλμ.. Περιμετρικά του οροπεδίου και της λίμνης ο κάθε επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να ασχοληθεί με το ψάρεμα, την ορειβασία, την τοξοβολία, την ποδηλασία, τα υδάτινα σπορ, κ.α. Να επισκεφθεί τα μοναστήρια και άλλα αξιοθέατα, να γευτεί τα πλούσια εδέσματα και τους γευστικούς τοπικούς οίνους.
Απολαυστική εμπειρία προσφέρει στον επισκέπτη η περιήγηση περιμετρικά της λίμνης Πλαστήρα που σύμφωνα με σχετικό οδηγό, της πρώην Ν.Α. Καρδίτσας, καλύπτει απόσταση περίπου 55 χλμ.. Περιμετρικά του οροπεδίου και της λίμνης ο κάθε επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να ασχοληθεί με το ψάρεμα, την ορειβασία, την τοξοβολία, την ποδηλασία, τα υδάτινα σπορ, κ.α. Να επισκεφθεί τα μοναστήρια και άλλα αξιοθέατα, να γευτεί τα πλούσια εδέσματα και τους γευστικούς τοπικούς οίνους.