Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024
More

    Τρεις νεκροί από χιονοστιβάδα στις Γαλλικές Άλπεις

    Τρεις νεκροί από χιονοστιβάδα στις Γαλλικές Άλπεις

    Ένας τραυματίας σε κρίσιμη κατάσταση, δύο με καρδιοαναπνευστικά προβλήματα – Στο σημείο 60 διασώστες – Όλοι οι μαθητές εντοπίστηκαν

    Δύο μαθητές και ένας ακόμα σκιέρ έχασαν τη ζωή τους όταν χιονοστιβάδα παρέσυρε ομάδα μαθητών Λυκείου ενώ έκαναν σκι στις Γαλλικές Άλπεις.

    Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων δέκα μαθητές από το Λύκειο Saint-Exupéry της Λυών καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα ενώ έκαναν σκι στο χειμερινό θέρετρο Les Deux Alpes.

    Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την εφημερίδα Dauphiné Libéré το περιστατικό σημειώθηκε στις 16.00 (τοπική ώρα), ενώ τέσσερις είναι οι τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Γκρενόμπλ με ελικόπτερο.

    Η γαλλική εφημερίδα επισήμανε πως ο δεύτερος νεκρός είναι σκιέρ που φέρει ουκρανική ταυτότητα και δεν σχετίζεται με την ομάδα των μαθητών, ενώ ο τρίτος ανήκει στην ομάδα από το Λύκειο της Λυών.

    [ad id=”6783″]

    Ανάμεσα στους τέσσερις τραυματίες, ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο καθηγητής τους βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

    Στο σημείο επιχείρησαν 60 μέλη σωστικού συνεργείου, τρεις ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι και τρία ελικόπτερα, εκ των οποίων ένα με θερμική κάμερα για τον εντοπισμό αγνοούμενων.

    Ο δήμαρχος της περιοχής Βενόσκ, Πιερ Μπαλμ, υποστήριξε στην εφημερίδα Dauphiné Libéré ότι η πίστα στην οποία έκαναν σκι οι μαθητές ήταν κλειστή για το κοινό.

    Τη θλίψη του για την τραγωδία εξέφρασε ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter γράφοντας: «Μεγάλη θλίψη για τη χιονοστιβάδα στο (θέρετρο) Deux Alpes. Η σκέψη μας πηγαίνει στα θύματα και σε εκείνους που αγωνίζονται για τη ζωή τους»

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ