Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Νέα ντοκουμέντα του εμπρηστή της Βάρης – Αρνείται την εμπλοκή του ο καθηγητής

    Νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα από την δράση του εμπρηστή της Βάρης, που έβαλε φωτιές στις αρχές Ιουνίου, έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Για την υπόθεση έχει συλληφθεί ένας 66χρονος καθηγητής, ο οποίος αρνείται την εμπλοκή του.

    Στις 8 Ιουνίου, στις 11 και 4 πρώτα λεπτά με στουπί και εύφλεκτο υγρό βάζει την φωτιά σε κλαδιά, 26 δευτερόλεπτα αργότερα εμφανίζεται ο εμπρηστής να απομακρύνεται από το σημείο που αποφάσισε να κάψει.

    Δευτερόλεπτα αργότερα η φωτιά φουντώνει και κάμερα ασφαλείας αποτυπώνει τον εμπρηστή, ο οποίος φοράει τζιν παντελόνι, μαύρο αμάνικο μπλουζάκι, λευκά παπούτσια και τα μαλλιά του είναι πιασμένα κοτσίδα.

    Οι φλόγες θεριεύουν και εκείνος περπατάει ατάραχος σαν να μην έχει συμβεί τίποτα και χάνεται μέσα στη νύχτα.

    Νέα ντοκουμέντα του εμπρηστή της Βάρης – Αρνείται την εμπλοκή του ο καθηγητής

    Δύο ώρες μετά την φωτιά που έβαλε ο εμπρηστής κι αφού οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν σβήσει την πυρκαγιά, ο δράστης επιστρέφει ξανά στο ίδιο σημείο.

    Καταγράφεται ξανά από την κάμερα ο ίδιος άνδρας, με άλλα ρούχα αυτή τη φορά. Ακολουθεί την ίδια διαδρομή, για να δει το μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσε νωρίτερα, σύμφωνα με το mega που μετέδωσε τα σχετικά ντοκουμέντα.

    Νέα ντοκουμέντα του εμπρηστή της Βάρης – Αρνείται την εμπλοκή του ο καθηγητής

    Για την υπόθεση κατηγορείται ένας 66χρονος καθηγητής, ο οποίος προφυλακίστηκε κατηγορούμενος για τις τρεις φωτιές στην περιοχή της Βάρης και μία απόπειρα. Ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση. Μάλιστα, κατά την απολογία του προσκόμισε βιντεοληπτικό υλικό που τον έχει καταγράψει σε άλλη χρονική στιγμή να ψωνίζει, σε μίνι μάρκετ της περιοχής του προκειμένου να αποδείξει ότι ο σωματότυπός του δεν μοιάζει με εκείνον του εμπρηστή.

    Η ανακρίτρια ωστόσο δεν πείστηκε και ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στην φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

    Τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος εξετάζουν αν ο 66χρονος είναι ο ίδιος άνδρας, ο οποίος αποτυπώνεται σε βίντεο κάμερας ασφαλείας, να βάζει τη μεγάλη φωτιά σε παράδρομο της Λεωφόρου Βάρης-Κορωπίου, στις 19 Ιουνίου, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να πάρει επικίνδυνες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων, προκαλώντας ζημιές σε επιχειρήσεις και σπίτια.

    Νέα ντοκουμέντα του εμπρηστή της Βάρης – Αρνείται την εμπλοκή του ο καθηγητής

    Το προφίλ του συλληφθέντα

    Σύμφωνα με το βιογραφικό του, πρόκειται για διδάκτορα του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, πτυχιούχο του Οικονομικού τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

    Είναι πτυχιούχος μελετητής οικονομικών μελετών και μελετών επιχειρησιακής έρευνας, ενώ παραχωρούσε διαλέξεις στη σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα.

    Για 5 χρόνια, από το 2008 έως το 2013 είχε διοριστεί και σαν τακτικός καθηγητής στη σχολή Αξιωματικών.

    Να σημειωθεί πως ο νέος ποινικός κώδικας προβλέπει ποινές κάθειρξης έως 10 έτη για τους εμπρησμούς από αμέλεια – καθώς το αδίκημα πλέον έχει μετατραπεί σε κακούργημα- και έως 20 χρόνια για τους εμπρησμούς από πρόθεση.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ