Τα πρώτα στοιχεία της πραγματογνωμοσύνης της Τροχαίας δείχνουν ότι το μοιραίο τζιπ ήταν σε άριστη μηχανολογική κατάσταση – Δεν είχε πρόβλημα ούτε στα ελαστικά του
Ο Παντελής Παντελίδης άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Πέμπτης 18 Φεβρουαρίου, σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στη λεωφόρο Βουλιαγμένης 18, στο ύψος του Ελληνικού. Το τζιπ που οδηγούσε, ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα στις προστατευτικές μπάρες.
Τα πρώτα στοιχεία της πραγματογνωμοσύνης της Τροχαίας στο μοιραίο τζιπ -μάρκας Mercedes- το οποίο οδηγούσε ο αδικοχαμένος τραγουδιστής , δείχνει πως ήταν σε άριστη κατάσταση.
Σύμφωνα με τους πραγματογνώμονες, το μοιραίο τζιπ δεν είχε κανένα πρόβλημα στα φρένα ή στο γκάζι, τα ηλεκτρονικά του συστήματα δούλευαν κανονικά και τα λάστιχα ήταν σε πολύ καλή κατάσταση.
Σύμφωνα με πηγές από την Τροχαία, οι πραγματογνώμονες διαπίστωσαν, όπως έδειχναν και οι αρχικές εκτιμήσεις, ότι ο οδηγός δεν πάτησε καθόλου φρένο, όπως αποτυπώνεται στον «εγκέφαλο» του οχήματος και από την επιτόπια αυτοψία.
Η ταχύτητα την οποία είχε αναπτύξει το όχημα δεν προσδιορίζεται, ενώ οι αρμόδιοι αξιωματικοί εκφράζουν επιφυλάξεις για το κατά πόσο μπορεί να γίνει ακριβής εκτίμησή της.
Αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που θα δείξουν αν είχε γίνει κατανάλωση αλκοόλ από τον Παντελή Παντελίδη.
[ad id=”6783″]
Η κατάσταση της υγείας των δύο κοριτσιών που επέβαιναν στο μοιραίο τζιπ
Μια από τις πιο δύσκολες διαδρομές της ζωής της, μια διαδρομή μακρά, απρόβλεπτη και γεμάτη εμπόδια, διανύει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στον 3ο όροφο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» η Μίνα Αρναούτη, η συνεπιβάτης του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη στο όχημα όπου ο καλλιτέχνης άφησε την περασμένη Πέμπτη την τελευταία του πνοή.
Η άλλη συνεπιβάτης, η 21χρονη Φρόσω Κυριακού έλαβε εξιτήριο καθώς η ορθοπαιδική επέμβαση στον ώμο και το χέρι που υποβλήθηκε κρίθηκε επιτυχής και η ανάρρωση πλέον για την ασθενή θα συνεχιστεί κατ’ οίκον.
Βαριά τραυματισμένη στον θώρακα και τα κάτω άκρα η 30χρονη Μίνα Αρναούτην διακομίστηκε στον «Ευαγγελισμό» αμέσως μετά το τροχαίο δυστύχημα και υποβλήθηκε καταρχάς σε πολύωρη θωρακοχειρουργική επέμβαση και στη συνέχεια σε ορθοπεδική επέμβαση. Η εισαγωγή της στη ΜΕΘ ήταν μονόδρομος με δεδομένη τη βαριά κατάστασή της.
Τόσο οι θωρακοχειρουργοί που αποκατέστησαν τον διαλυμένο θωρακικό κλωβό μέσα στον οποίο «φυλάσσεται» ο πνεύμονας που επίσης είχε τραυματιστεί, όσο και οι ορθοπεδικοί που «ανασύνθεσαν» τα κάτω άκρα τα οποία είχαν υποστεί ανοιχτά μηριαία κατάγματα, έπραξαν το καλύτερο δυνατό για την 30χρονη κοπέλα.
Ωστόσο, γνώριζαν εξαρχής ότι η πραγματικά δύσκολη διαδρομή για την πολυτραυματία –όπως χαρακτηρίζεται ως κλινικό περιστατικό- Μίνα Αρναούτη ξεκινούσε μετά την ολοκλήρωση των επεμβάσεων, με τη νοσηλεία της στη ΜΕΘ.
Έχοντας χάσει πολύ αίμα και φέροντας πάνω της ξένα σώματα τόσο από το τροχαίο όσο και από τις χειρουργικές επεμβάσεις, ο εύθραυστος οργανισμός της κοπέλας εμφάνισε μέσα στο πρώτο 24ωρο σημάδια λοίμωξης.
Οι γιατροί χαρακτηρίζουν την κατάστασή της βαριά, αλλά αναμενόμενη δεδομένης της συνολικής εικόνας που είχαν. Της χορηγούν ισχυρή αντιβιοτική και άλλη φαρμακευτική αγωγή για να αντιμετωπιστεί η δυνατή λοίμωξη. Εκτιμούν όμως ότι στην παρούσα φάση δεν μπορεί να γίνει καμιά ασφαλής πρόγνωση για την έκβαση της υγείας της Μίνας Αρναούτη.
Η ασθενής έχει «συμμάχους» της σε αυτή την σκληρή μάχη την νεαρή ηλικία της και τον δυνατό και υγιή οργανισμό της καθώς δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας. Κάθε ημέρα που περνάει μέσα στην Εντατική, χωρίς να επιδεινώνεται η κατάστασή της, θεωρείται χρόνος κερδισμένος, που ενισχύει τη θέση της σε αυτή τη μάχη με τους ισχυρούς λοιμώδεις εχθρούς που της επιτίθενται.
Οι επόμενες επτά ημέρες θεωρούνται σημαντικές για την εξέλιξη της υγείας της 30χρονης. Θα κρίνουν το αν η ασθενής θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τη λοίμωξη – αυτό είναι το πρώτο χρονικό ορόσημο που θέτουν άτυπα οι γιατροί για να μιλήσουν για ενδεχόμενη αποσωλήνωση.