Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Πόσο βοηθούν τα κατοικίδια μια σχέση

    Πόσο βοηθούν τα κατοικίδια μια σχέση

    Τελικά, πόσο επηρεάζει μια σχέση η απόφαση για την απόκτηση ενός κατοικίδιου ζώου; Αξίζει να γνωρίζετε για να πάρετε τη σωστή απόφαση.

    1. Τα κατοικίδια ενισχύουν τη σύνδεση στη σχέση

    Οι έρευνες δείχνουν ότι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων έχουν μεγαλύτερη οικειότητα με τους συντρόφους τους και υψηλότερη ποιότητα σχέσης.

    Το να μοιραστείτε τη χαρά της ιδιοκτησίας κατοικίδιων ζώων με τον σύντροφό σας είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να δεθείτε και να βρείτε την ευτυχία μαζί. Το να μοιράζεστε την ευθύνη της φροντίδας τους αυξάνει τη συνεργασία και την ομαδικότητα. Φυσικά, η ευθύνη δεν είναι απλώς μια βόλτα στο πάρκο. Αλλά αντιμετωπίζοντας όλες τις απαιτήσεις ως ομάδα, γίνεστε καλύτεροι στην επίλυση προβλημάτων και στην εξεύρεση συμβιβασμών που λειτουργούν και για τους δυο σας.

    Η φροντίδα ενός κατοικίδιου μαζί με τον σύντροφό σας σας επιτρέπει επίσης να ασκείστε μαζί και να μοιράζεστε ποιοτικό χρόνο μαζί. Τα ζευγάρια μπορούν να δημιουργήσουν πολύτιμο χρόνο οικειότητας παίζοντας και αγκαλιάζοντας τα κατοικίδιά τους μαζί. Μπορούν επίσης να μοιραστούν έναν υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής παίζοντας τακτικά μαζί τους και πηγαίνοντάς τα για βόλτες.

    2. Βλέπετε ο ένας μια νέα πλευρά του άλλου

    Το να έχετε ένα κατοικίδιο μαζί σας για πρώτη φορά μπορεί να σας φέρει σε ένα νέο περιβάλλον διαβίωσης και να σας επιτρέψει να ανακαλύψετε ο ένας πτυχές του άλλου που μπορεί να μην είχατε δει πριν. Η ιδιοκτησία ενός κατοικίδιου ζώου απαιτεί πολλές ειδικές ευθύνες και δεξιότητες και μπορεί να οδηγήσει στο να δείτε ο ένας πτυχές του άλλου που μπορεί να μην είχατε την ευκαιρία να δείτε πριν. Για παράδειγμα, μπορεί να ανακαλύψετε πόσο στοργικός και ευσυνείδητος είναι ο σύντροφός σας όταν ταΐζει και βγάζει βόλτα το νέο σας οικογενειακό κατοικίδιο.

    3. Προετοιμάζεστε για την γονεϊκότητα

    Αν σκέφτεστε να αποκτήσετε παιδιά, τα κατοικίδια ζώα μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε στοιχεία του στυλ επικοινωνίας σας ως γονέας. Συχνά μπορεί να νομίζουμε ότι οι σύντροφοί μας συμπεριφέρονται και βλέπουν τις ανάγκες μας με τον ίδιο τρόπο που τις βλέπουμε εμείς, αλλά ίσως όχι, καθώς είναι πολύ διαφορετικοί άνθρωποι.

    Επομένως, μπορεί να είναι χρήσιμο να αναγνωρίσουμε ότι ο σύντροφός μας έχοει διαφορετικές προσεγγίσεις στα πράγματα. Καλό είναι να το συζητήσετε πρώτα για να γνωρίσετε ο ένας τις απόψεις του άλλου, πριν αποκτήσετε μαζί παιδιά ή κατοικίδια ζώα.

    Επίσης, είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι η κατοχή ενός κατοικίδιου απαιτεί σημαντική δέσμευση χρόνου, ιδίως όταν το κατοικίδιο είναι μικρό, και πόσο ελεύθερο χρόνο έχετε στη διάθεσή σας εσείς και ο σύντροφός σας. Εάν δυσκολεύεστε να διαθέσετε αρκετό χρόνο για να φροντίζετε το κατοικίδιό σας, αυτό είναι κάτι που πρέπει να καταλάβετε πριν αποκτήσετε παιδιά, τα οποία φυσικά θα απαιτούν περισσότερο χρόνο και συμμετοχή.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ