Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Κοζάνη: Επίστρεψε στο σπίτι του ο 78χρονος που αγνοούνταν στην Κωνσταντινούπολη – «Δεν τον βοήθησαν οι αστυνομικοί» λέει η κόρη του

    Στο σπίτι του στα Σέρβια Κοζάνης είναι από την Δευτέρα (16/9) ο 78χρονος συνταξιούχος που ήταν αγνοούμενος για αρκετές μέρες στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με το LiveNews, ο κύριος Δημήτρης προσπαθεί να αφήσει πίσω του την δυσάρεστη εμπειρία που έζησε, έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

    Εκτός από την ικανοποίηση της οικογένειάς του για το γεγονός ότι ο 78χρονος επέστρεψε σώος και αβλαβής στην ιδιαίτερή του πατρίδα, υπάρχουν ακόμα ερωτηματικά αναφορικά με το τι ακριβώς του συνέβη στο διάστημα που ήταν αγνοούμενος και περιπλανιόταν στους δρόμους της τουρκικής πρωτεύουσας.

    Χαμένος στην πλατεία Ταξίμ

    Μιλώντας στο MEGA, η κόρη του, Ντίνα Παπαδημητρίου είπε: «Ο πατέρας μου γύρισε σπίτι σήμερα (16/9) τα ξημερώματα. Τώρα και για εμάς αρχίζει να ξετυλίγεται αυτό το κουβάρι. Αφού χάθηκε στην πλατεία Ταξίμ, γιατί όντως χάθηκε στην περιβόητη διχάλα ο παππούς από τις πρώτες ημέρες. Μας είπε ότι προσπάθησε από τις πρώτες ώρες να πάρει ταξί. Πήρε ταξί, αλλά το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε είχε και άλλα παρόμοια στην περιοχή και ο ταξιτζής τον πήγε αλλού. Από εκεί ξεκινάει και το δικό του δράμα, γιατί προσπάθησε μετά – αφού είδε ότι πήγε σε άλλο ξενοδοχείο αρκετά μακριά – να επιστρέψει στην πλατεία Ταξίμ, εκεί όπου αρχικά χάθηκε. Αυτό που μας έχει πει κι εμάς μέχρι τώρα είναι ότι στην πορεία του μπήκε σε διάφορα μαγαζιά προσπαθώντας να προσανατολιστεί και να κατατοπιστεί για το που είναι το ξενοδοχείο του και να επιστρέψει σε αυτό. Έμπαινε και έβγαινε σε ξενοδοχεία. Ήταν αγωνιώδης η προσπάθειά του, η οποία κράτησε μέχρι τις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας».

    «Δεν τον βοήθησαν οι αστυνομικοί»

    Όπως λέει η κόρη του 78χρονου, ο πατέρας της δεν μπόρεσε να βρει βοήθεια από τις αστυνομικές αρχές με αποτέλεσμα να απογοητευτεί και να εγκαταλείψει τις προσπάθειες.

    «Απευθύνθηκε και σε αστυνομικούς, όμως και πάλι δεν έβγαλε αποτέλεσμα. Από εκεί και έπειτα αφού δεν κατάφερε να φτάσει στο ξενοδοχείο όπου θυμόταν ότι διέμενε, προσπάθησε να βρεθεί σε κάποιο αστυνομικό τμήμα. Αυτό που μας πείραξε και υπήρξε καθυστέρηση ήταν το εξής: Εξαφανίστηκε γύρω στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης, το μήνυμα της εξαφάνισης δόθηκε στο Προξενείο και κατ’ επέκταση στην τουρκική Αστυνομία από τις δέκα περίπου το πρωί και μετά κι εμείς ενημερωθήκαμε πολύ αργά την Παρασκευή το απόγευμα, μετά τις έξι. όπως αντιλαμβάνεστε χάθηκε πολύ κρίσιμος χρόνος αναφορικά με την προσπάθεια ανεύρεσής του, ειδικά οι πρώτες κρίσιμες ώρες που ήταν ακόμα καλά και προσπαθούσε κι εκείνος απεγνωσμένα να γυρίσει στο ξενοδοχείο όπου βρισκόταν το υπόλοιπο γκρουπ και οι φίλοι του. Απ’ ό,τι μας είπε οι αστυνομικοί τις δύο πρώτες ημέρες τουλάχιστον της περιπέτειάς του, όταν και προσπαθούσε να φτάσει στο γκρουπ του, δεν είχαν προλάβει να ενημερωθούν για το τι συνέβη ώστε να τον αναγνωρίσουν και να τον βοηθήσουν να επιστρέψει στο ξενοδοχείο και την ομάδα του, όπως λέει ο ίδιος», τονίζει η κα Παπαδημητρίου.

    «Απογοητεύτηκε…»

    Για το τι συνέβη μέσα στις μέρες αυτές, η κόρη του ανέφερε: «Απογοητεύτηκε από τη Δευτέρα και μετά, αφού δεν μπορούσε να βγάλει άκρη, γιατί τις 2-3 πρώτες ημέρες προσπάθησε να προσεγγίσει αστυνομικούς, τους έλεγε τι του συμβαίνει όμως κανείς – όπως λέει – δεν τον καταλάβαινε. Μάλιστα, όπως τονίζει η κόρη του, του απαντούσαν με τη λέξη «άιντε», οπότε κι εκείνος απογοητευόταν από τον τρόπο τους κι έφευγε. Μετά από αυτό σταμάτησε να πλησιάζει τους αστυνομικούς, αφού ήταν αδιάφοροι απέναντί του. Οπότε ίσως να άρχισε και ο ίδιος να απογοητεύεται και να τους αποφεύγει. Από τα λίγα, πάντως, που μας λέει κάποια στιγμή έφυγε από το τουριστικό κομμάτι της Κωνσταντινούπολης, άρχισε να περπατά και βρέθηκε σε πάρκα όπου και κοιμόταν. Γενικά το πράσινο τον ηρεμούσε, όμως δεν ξέρω τι σκεφτόταν και τι ήθελε να κάνει. Προσπάθησε να μιλήσει με ανθρώπους».

    «Κοιμόταν με χαρτόκουτα»

    Σε ερώτηση για το αν τα προσωπικά του αντικείμενα βρέθηκαν επάνω του, η κόρη του 78χρονου ήταν κατηγορηματική: «Τα χρήματά του βρέθηκαν άθικτα επάνω του. Πήγε σε ένα γνωστό και στην Ελλάδα πρατήριο  και πήρε νερό και από ένα καφενείο πήρε καφέ. Γενικώς τρεφόταν με πράγματα που τα ήξερε, γιατί όπως μας είπε η κουζίνα τους ήταν πολύ βαριά και τον ενοχλούσε η μυρωδιά. Ο στόχος του ήταν να ακούσει κάπου ελληνικά και να ζητήσει βοήθεια». Όσο για το γεγονός ότι τα ρούχα του δεν φαίνονταν πολυχρησιμοποιημένα, η κόρη του είπε ότι γενικά είναι πολύ προσεκτικός άνθρωπος που φροντίζει ιδιαίτερα τα ρούχα και τα παπούτσια του. «Κοιμόταν στα πάρκα, αλλά πάντα φρόντιζε να έχει χαρτόκουτα, ώστε να μην έχει επαφή με την υγρασία. Ας πούμε απλά ότι ήταν άτυχος στην προσπάθειά του».

    Δείτε το βίντεο

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ