Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Ιός Δυτικού Νείλου: Στους 27 οι θάνατοι – Καταγράφηκαν 18 νέα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα

    Ο νέος απολογισμός των θανάτων ασθενών από τον ιό του Δυτικού Νείλου ανέρχεται σε συνολικά 27 από την έναρξη του έτους μέχρι και σήμερα Τετάρτη (18/09).

    Αυτό έδειξε η νέα έκθεση του ΕΟΔΥ για τον ιό του Δυτικού Νείλου που δόθηκε στη δημοσιότητα, στην οποία αναφέρεται πως, από την αρχή της περιόδου 2024 μέχρι τις 18/09/2024 (ώρα 13.00), έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί συνολικά 180 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, τα 132 εκ των οποίων παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση), ενώ τα υπόλοιπα 48 κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις/δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

    Τα στοιχεία της εβδομάδας 11-18 Σεπτεμβρίου

    Όσον αφορά στα στοιχεία της τελευταίας εβδομάδας, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 18 νέα εγχώρια κρούσματα.

    Επιπλέον, έχουν καταγραφεί 4 εισαγόμενα κρούσματα της λοίμωξης σε ασθενείς που εκτέθηκαν σε άλλες χώρες του εξωτερικού (τρία στην Αλβανία και ένα στην Αυστρία), τα οποία όμως δεν περιλαμβάνονται στην ανάλυση, ενώ υπάρχουν ακόμη 2 κρούσματα, με σύνθετο ιστορικό ταξιδιών, που επίσης δεν συμπεριλαμβάνονται στον συνολικό αριθμό της εβδομαδιαίας έκθεσης του ΕΟΣΥ, διότι εκκρεμεί η ολοκλήρωση της διερεύνησης σχετικά με το εάν πρόκειται για εισαγόμενα ή εγχώρια κρούσματα.

    Συνολικά, έχουν καταγραφεί 27 θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, ηλικίας άνω των 60 ετών. Σημειώνεται ότι η διάμεση ηλικία θανόντων είναι τα 80 έτη, με ηλικιακό εύρος τα 61-93 έτη.

    Ένας επιπλέον θάνατος ασθενούς με διαγνωσμένη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου αποδόθηκε σε άλλο σοβαρό συνυπάρχον πρόβλημα υγείας, με συνέπεια να μην συμπεριληφθεί στον συνολικό αριθμό θανόντων.

    Στη ΜΕΘ νοσηλεύονται 9 άτομα με τον ιό του Δυτικού Νείλου.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ