Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Δυναμική η παρουσία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

    Η παρουσία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που διεξήχθη από τις 06 έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2024 υπήρξε για άλλη μία χρονιά ιδιαίτερα επιτυχημένη, καθώς πλήθος κόσμου επισκέφτηκε το περίπτερο του Ιδρύματος, δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για τα προσφερόμενα προγράμματα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών όσο και για τα εκθέματα που υπήρχαν στον χώρο από τις φοιτητικές επιστημονικές ομάδες του Ιδρύματος καθώς και για τα Δια Βίου Επιμορφωτικά προγράμματα που υλοποιούνται μέσω του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.)

    Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκος Πιερρακάκης επισκέφθηκε το περίπτερο, όπου τον υποδέχτηκαν οι πρυτανικές αρχές, μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, καθηγητές και φοιτητές του Ιδρύματος. Ο κ. Πιερρακάκης επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρότυπη πειραματική διάταξη, φορητού ιδιωτικού δικτύου 5G, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Horizon έργου NANCY, καθώς και για το παιχνίδι Autonomous Connect4, της ομάδας Hyperion Robotics. Το αγωνιστικό ηλεκτροκίνητο μονοθέσιο της ομάδας Perseus Racing Team εντυπωσίασε τον Υπουργό με την αιχμή της τεχνολογίας που έχει εφαρμοστεί σε αυτό. Τον κ. Υπουργό συνόδευαν η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Ζέτα Μακρή και ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης κ. Νίκος Παπαϊωάννου.

    Τον εκθεσιακό χώρο τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. – Προοδευτική Συμμαχία κ. Νίκος Παππάς, ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Νίκος Ανδρουλάκης, η Γενική Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Μάιρα Μυρογιάννη ο Πρόεδρος της ΕΘΑΑΕ, κ. Περικλής Μήτκας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Αμανατίδης συνοδεία των Αντιπεριφερειαρχών κ. Νικόλαου Λυσσαρίδη και κ. Αναστάσιου Ραφαηλίδη,  η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, ο  Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, η τ. Υπουργός και υποψήφια για την προεδρία του ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Άννα Διαμαντοπούλου, η Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κ. Δέσποινα Παπαδοπούλου, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας κ. Όλγα  Μούσιου και ο Γενικός Διευθυντής της ΑΝ.ΚΟ. κ. Αναστάσιος Σιδηρόπουλος.

    Κατά τη διάρκεια της έκθεσης ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθηγητής κ. Θεόδωρος Θεοδουλίδης συμμετείχε σε στρόγγυλο τραπέζι συζήτησης αναφορικά με την Εκπαίδευση, δια Βίου Μάθηση, δεξιότητες και αγορά εργασίας με συνομιλητές την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Ιωάννα Λυτρίβη τον Γενικό Διευθυντή ΙΝΕ/ΓΣΕΕ κ. Χρήστο Γούλα και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστο Μπούρα.

    Τέλος, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησε και δύο παράλληλες εκδηλώσεις με ομιλητές τον καθηγητή κ. Παναγιώτη Σαρηγιαννίδη (Σύγχρονες λύσεις κυβερνοασφάλειας σε κρίσιμες υποδομές) και τον αναπληρωτή καθηγητή κ. Σάββα Δουβαρτζίδη (Η “Οικονομία του Υδρογόνου” στη Δυτική Μακεδονία).

    Κατάλογος Εκθεμάτων φοιτητικών ομάδων και εργαστηρίων

    Hyperion Robotics – Παιχνίδι Autonomous Connect4

    Εργαστήριο Διαδικτύου των Πραγμάτων και Εφαρμογών (ITHACA) – Πρότυπη Πειραματική Διάταξη φορητού ιδιωτικού δικτύου 5G, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Horizon έργου NANCY.

    Perseus Racing Team –  Αγωνιστικό ηλεκτροκίνητο μονοθέσιο.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ