Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2024
More

    Η μέτρια πρόσληψη καφέ και καφεΐνης συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης διαφόρων καρδιομεταβολικών παθήσεων.

    Η μέτρια πρόσληψη καφέ και καφεΐνης συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης διαφόρων καρδιομεταβολικών παθήσεων.

    Η συστηματική κατανάλωση μέτριας ποσότητας καφέ και καφεΐνης μπορεί να προσφέρει προστασία από την ανάπτυξη διαφόρων καρδιομεταβολικών παθήσεων. Αυτό προκύπτει από μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism» της Endocrine Society.

    Οι ερευνητές εξέτασαν δεδομένα από τη βρετανική βάση δεδομένων UK Biobank, αναλύοντας περισσότερους από 170.000 συμμετέχοντες για τις μελέτες σχετικά με την καφεΐνη και περίπου 188.000 για τις αναλύσεις της κατανάλωσης καφέ. Κατά την έναρξη της μελέτης, οι συμμετέχοντες δεν παρουσίαζαν κανένα καρδιομεταβολικό νόσημα. Η εξέλιξη των καρδιομεταβολικών νοσημάτων στους συμμετέχοντες καθορίστηκε μέσω ιατρικών καταστάσεων που δήλωσαν οι ίδιοι, δεδομένων από την πρωτοβάθμια περίθαλψη, συνδεδεμένων νοσοκομειακών πληροφοριών και αρχείων μητρώου θανάτων.

    Όπως διαπιστώθηκε, η συστηματική κατανάλωση καφέ ή καφεΐνης σε μέτριες ποσότητες συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης καρδιομεταβολικής πολυνοσηρότητας, η οποία περιλαμβάνει την ταυτόχρονη παρουσία τουλάχιστον δύο καρδιομεταβολικών παθήσεων, όπως ο διαβήτης τύπου 2, η στεφανιαία νόσος και το εγκεφαλικό επεισόδιο.

    Συγκεκριμένα, σε σύγκριση με τους μη καταναλωτές ή εκείνους που καταναλώνουν λιγότερο από 100 mg καφεΐνης ημερησίως, τα άτομα που κατανάλωναν μέτρια ποσότητα καφέ (τρεις κούπες την ημέρα) ή καφεΐνης (200-300 mg ημερησίως) παρουσίασαν αντίστοιχα 48,1% και 40,7% μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης νεοεμφανιζόμενης καρδιομεταβολικής πολυνοσηρότητας.

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ