Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Συναγερμός στην Βόνιτσα: Ακατάλληλο το νερό έδειξαν οι μετρήσεις – Τι λέει ο δήμαρχος στο enikos.gr

    «Κόκκινος» συναγερμός έχει σημάνει στον Δήμο Ακτιού – Βόνιτσας, μετά τις μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο σύστημα ύδρευσης, «δείχνοντας» την ακαταλληλότητα του νερού για οποιαδήποτε χρήση.

    Του Αργύρη Ηλιάδη

    Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του στο Facebook, ο δήμος προτρέπει τους κατοίκους των κοινοτήτων Βόνιτσας, Μοναστηρακίου, Θυρρείου και Δρυμού να αποφύγουν την πόση και την κατανάλωση νερού με σκοπό την παρασκευή φαγητού. Όμως, δεν αναφέρεται πότε και με ποιο τρόπο θα δοθεί λύση στο πρόβλημα, με τους κατοίκους να βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση.

    Όπως κατήγγειλε στο enikos.gr κάτοικος της περιοχής, από πλευράς Δήμου δεν υπήρξε καμία εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, ώστε να μην κάνουν χρήση του νερού, αλλά και δεν δόθηκαν πότε και περαιτέρω εξηγήσεις, όπως για το τι έδειξαν οι μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν.

    Χαρακτηριστικά, όπως ανέφερε η κάτοικος, «με μια λιτή ανακοίνωση ο δήμος θέλησε να ενημερώσει για ένα τέτοιο σοβαρό θέμα, χωρίς να υπάρξει εκστρατεία ενημέρωσης, αλλά και ούτε κάποια προειδοποίηση. Οι συνάνθρωποί μας που είναι μεγαλύτερης ηλικίας και δεν διαθέτουν κοινωνικά δίκτυα, δεν θα μπορούσαν να ενημερωθούν αν δεν έφτανε η πληροφορία από στόμα σε στόμα. Εδώ και δύο ημέρες είμαστε με εμφιαλωμένα μπουκάλια νερού και δεν ξέρουμε πότε η ταλαιπωρία αυτή θα σταματήσει».

    Την ίδια στιγμή, η καταγγέλλουσα ανέφερε πως οι κάτοικοι δυσπιστούν για την ακαταλληλότητα του νερού και συνεχίζουν να κάνουν πόση και χρήση αυτού, καθώς θεωρούν ότι πρόκειται για ψέμα. «Πολλοί είναι οι άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν, αλλά και πολλοί από αυτούς που γνωρίζουν δεν το πιστεύουν και συνεχίζουν ακάθεκτοι να ανοίγουν τις βρύσες τους και να καταναλώνουν νερό», συμπλήρωσε η ίδια.

    Συναγερμός στην Βόνιτσα: Ακατάλληλο το νερό έδειξαν οι μετρήσεις – Τι λέει ο δήμαρχος στο enikos.gr

    Η απάντηση του δήμου

    Ο δήμαρχος της περιοχής, Αθανάσιος Κασόλας, μιλώντας στο enikos.gr, ανέφερε πως η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία, ενώ σε δύο ημέρες το πρόβλημα θα λυθεί.

    «Πραγματοποιήσαμε μετρήσεις και είδαμε ότι κάποιες μονάδες ήταν ανεβασμένες σχετικά με τα επιτρεπόμενα όρια και γι’ αυτό αποφασίσαμε την καθολική απαγόρευση πόσης και κατανάλωσης νερού από τους πολίτες. Δεν είναι, όμως, κάτι που εμπνέει ανησυχία. Δουλεύουμε και παίρνουμε τα απαραίτητα μέτρα ώστε σε δύο ημέρες από σήμερα, το πρόβλημα να έχει λυθεί. Σε κάθε περίπτωση, μοιράσαμε στον κόσμο νερά και προσπαθήσαμε να τους ενημερώσουμε», ανέφερε ο δήμαρχος.

    Παρόλα αυτά, όμως, η κάτοικος κατήγγειλε πως η διάθεση των εμφιαλωμένων νερών δεν έγινε με τον σωστό τρόπο, καθώς αντί να τα μοιράσει ο Δήμος στους κατοίκους, ειδικά στους ηλικιωμένους και σε όσους αδυνατούν να μετακινηθούν, πρέπει οι πολίτες με ό,τι μέσο διαθέσουν να επισκεφθούν την κοινότητα του εκάστοτε χωριού.

     

     

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ