Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Ευκαιρία εισόδου στις τραπεζικές μετοχές

    Ευκαιρία εισόδου στις τραπεζικές μετοχές

    Οι χαμηλές αποτιμήσεις, με τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών να διαπραγματεύονται σε 0,7x P/TBV και 5,7x P/E βάσει των εκτιμήσεων για το 2025, καθιστούν τις τραπεζικές μετοχές ελκυστικές.

    Σε νέα έκθεση για τον τραπεζικό κλάδο, η Alpha Finance εκτιμά ότι η πρόσφατη πτώση των τιμών των τραπεζικών μετοχών προσφέρει εξαιρετική ευκαιρία εισόδου για τους επενδυτές, με την αγορά να αναμένεται να ανακάμψει το προσεχές διάστημα. Οι αναλυτές της Alpha Finance τονίζουν ότι οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, κυρίως λόγω των επικείμενων συναλλαγών, όπως η διάθεση μετοχών της Εθνικής Τράπεζας. Ωστόσο, οι χαμηλές αποτιμήσεις, με τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών να διαπραγματεύονται σε 0,7x P/TBV και 5,7x P/E βάσει των εκτιμήσεων για το 2025, καθιστούν τις τραπεζικές μετοχές ελκυστικές.


    Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι οι ελληνικές τράπεζες συνεχίζουν να εμφανίζουν υψηλά επίπεδα κερδοφορίας, με την απόδοση ιδίων κεφαλαίων να αναμένεται να ξεπεράσει το 10% έως το 2026. Οι μερισματικές αποδόσεις, σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα αυξηθούν σημαντικά τα επόμενα χρόνια, ενισχύοντας την ελκυστικότητα των μετοχών. Επιπλέον, παρά την αναμενόμενη εξομάλυνση των επιτοκίων που ενδέχεται να ασκήσει πίεση στα έσοδα από τόκους, ορισμένοι παράγοντες εκτιμάται ότι θα περιορίσουν τις απώλειες, διατηρώντας την κερδοφορία σε ισχυρά επίπεδα.

    Η Alpha Finance αναθεωρεί ανοδικά τις προβλέψεις της για τα κέρδη των ελληνικών τραπεζών κατά 11% για την περίοδο 2025-26, οδηγώντας σε αύξηση των τιμών στόχων κατά 6%. Οι νέες τιμές στόχοι υποδηλώνουν περιθώρια ανόδου άνω του 40%, συμπεριλαμβανομένων των μερισμάτων, δικαιολογώντας σύσταση «Αγοράς» για τις τρεις τράπεζες που καλύπτει, δηλαδή την Eurobank, την Εθνική Τράπεζα και την Πειραιώς.

    Συγκεκριμένα, η Τράπεζα Πειραιώς εμφανίζει τα υψηλότερα περιθώρια ανόδου με τιμή στόχο τα 5,23 ευρώ, λόγω του ευνοϊκού προφίλ κινδύνου/απόδοσης και της ελκυστικής αποτίμησής της. Ακολουθεί η Eurobank με τιμή στόχο τα 2,65 ευρώ, λόγω των αναπτυξιακών της πρωτοβουλιών, ενώ η Εθνική Τράπεζα, με τιμή στόχο τα 9,50 ευρώ, αναδεικνύεται χάρη στην ισχυρή κερδοφορία και την υπερεπάρκεια κεφαλαίων.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ