Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Στο Ταμείο Ανάκαμψης η αναβάθμιση των υπηρεσιών εξυπηρέτησης των πολιτών στο σύστημα Υγείας

    Στο Ταμείο Ανάκαμψης η αναβάθμιση των υπηρεσιών εξυπηρέτησης των πολιτών στο σύστημα Υγείας

    Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκου Παπαθανάση, εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας το έργο «Ανάπτυξη και Λειτουργία Μηχανισμού Συντονισμού, Πλοήγησης και Πολυκαναλικής Εξυπηρέτησης του Υπουργείου Υγείας», με συνολική δημόσια δαπάνη ύψους 35,5 εκατ. ευρώ.

    Το έργο στοχεύει στον περαιτέρω ψηφιακό μετασχηματισμό του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) και στην αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πολιτών, δημιουργώντας ένα ενιαίο πολυκαναλικό σύστημα που θα λειτουργεί ως κόμβος συντονισμού και διαχείρισης πληροφοριών σχετικά με δομές και υπηρεσίες υγείας.


    Το πρόγραμμα προβλέπει τη δημιουργία ενιαίου τηλεφωνικού κέντρου εξυπηρέτησης, κεντρικής εφαρμογής για τη λήψη και διαχείριση αιτημάτων, μηχανισμό συντονισμού ομάδων καθοδήγησης ληπτών υπηρεσιών υγείας, σύγχρονα κανάλια επικοινωνίας και την εκτέλεση ερευνών ικανοποίησης του κοινού. Παράλληλα, θα υπάρξει υπηρεσία συμβούλου για την ποιοτική αξιολόγηση μέσω μετρήσεων απόδοσης, με στόχο τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών εξυπηρέτησης, καθώς και τη λήψη μέτρων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

    Το έργο θα υλοποιηθεί υπό την ευθύνη του Υπουργείου Υγείας. Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ΕΣΥ είναι μια σημαντική τομή για ένα σύστημα που καλείται να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις της Υγείας. Η διασύνδεση με σύγχρονα κανάλια εξυπηρέτησης διαμορφώνει ένα αποδοτικό σύστημα, με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών, την καλύτερη διαχείριση της περίθαλψης και την άμεση αντιμετώπιση των αδυναμιών του συστήματος.»

    Ο Νίκος Παπαθανάσης υπογράμμισε ότι η ενίσχυση του ΕΣΥ μέσα από ψηφιακές και υλικές παρεμβάσεις, υποστηρίζεται από τους ευρωπαϊκούς πόρους και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας και την ενίσχυση της κοινωνίας.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ