Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Αύξηση 6,6% στον τζίρο του λιανικού εμπορίου τον Ιούλιο

    Αύξηση 6,6% στον τζίρο του λιανικού εμπορίου τον Ιούλιο

    Οι περιφέρειες της Ελλάδας παρουσίασαν διαφοροποιήσεις στις επιδόσεις τους, με τη Δυτική Ελλάδα να σημειώνει τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών.

    Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία για τον κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου τον Ιούλιο του 2024, που δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), καταγράφηκε σημαντική άνοδος σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Ο συνολικός κύκλος εργασιών ανήλθε σε 4,25 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 6,6% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2023, όταν ήταν 3,99 δισ. ευρώ. Σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2024, όπου ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 3,91 δισ. ευρώ, σημειώθηκε επίσης άνοδος της τάξεως του 8,9%.


    Αξιοσημείωτη ήταν η απόδοση των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, εξαιρουμένων των κλάδων οχημάτων, τροφίμων και καυσίμων, όπου ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 1,22 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 5,8% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2023 και 11,9% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2024. Ορισμένες κατηγορίες προϊόντων παρουσίασαν ιδιαίτερη άνοδο, με το λιανικό εμπόριο ρολογιών και κοσμημάτων να καταγράφει αύξηση 15,6%, ενώ το χονδρικό εμπόριο μερών και εξαρτημάτων μηχανοκίνητων οχημάτων σημείωσε αύξηση 14,5%. Από την άλλη πλευρά, το λιανικό εμπόριο υποδημάτων και δερμάτινων ειδών παρουσίασε μείωση 26,1%, ενώ οι πωλήσεις ηλεκτρικών οικιακών συσκευών μειώθηκαν κατά 8,6%.

    Οι περιφέρειες της Ελλάδας παρουσίασαν διαφοροποιήσεις στις επιδόσεις τους, με τη Δυτική Ελλάδα να σημειώνει τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών, κατά 10,1%, ενώ η Κεντρική Μακεδονία κατέγραψε άνοδο 9,0%. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κατέγραψαν κύκλο εργασιών 1,52 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 10,8% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2023, με τις πολύ μικρές επιχειρήσεις να σημειώνουν τη μεγαλύτερη άνοδο, φτάνοντας το 14,9%.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ