Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Η ενεργειακή μετάβαση δεν πρέπει να επιβαρύνει τους πολίτες

    Η ενεργειακή μετάβαση δεν πρέπει να επιβαρύνει τους πολίτες

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metlen, Ευάγγελος Μυτιληναίος, επεσήμανε την ανάγκη για έναν ισορροπημένο συνδυασμό περιβαλλοντικής ευθύνης και οικονομικής ανάπτυξης.

    Τη δέσμευση της Metlen να παραμένει ευέλικτη και δυναμική μέσα σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο, εξέφρασε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εισηγμένης, Ευάγγελος Μυτιληναίος κατά την ομιλία του στην εκδήλωση «Back to Business» στο Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο Ελλάδος.


    Ο κ. Μυτιληναίος, αναφερόμενος στις μελλοντικές προοπτικές της Metlen, επεσήμανε ότι η εταιρεία αποφεύγει μακροπρόθεσμους στόχους διάρκειας 10-20 ετών λόγω της αυξημένης αβεβαιότητας των αγορών και της ζωής εν γένει, εστιάζοντας αντίθετα σε μεσοπρόθεσμες περιόδους. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέσα στα επόμενα 3-5 χρόνια, η εταιρεία θα μπορούσε να διπλασιάσει ή και να τριπλασιάσει το μέγεθός της.

    Η στρατηγική της Metlen επικεντρώνεται στην ενίσχυση της παρουσίας της στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την πρόθεση να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE) και τη φιλοδοξία να ενταχθεί στον δείκτη FTSE100. Η εισαγωγή αυτή θεωρείται καθοριστική για τη διεθνοποίηση της εταιρείας, ενώ το χρηματιστήριο του Λονδίνου αναγνωρίζεται ως σημαντική πύλη προς τις διεθνείς επενδυτικές αγορές. Ήδη η Metlen δραστηριοποιείται στη βρετανική αγορά με πάνω από 10 μεγάλα έργα, ανάμεσά τους και το υποθαλάσσιο καλώδιο που συνδέει τη Σκωτία με την Αγγλία.

    Ο κ. Μυτιληναίος τόνισε τη στρατηγική επιλογή της Metlen να ενσωματώσει τις αγορές ενέργειας και μετάλλων σε ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό μοντέλο, το οποίο της επέτρεψε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της ενεργειακής μετάβασης και της αστάθειας των αγορών, διατηρώντας την κορυφαία θέση της στην παραγωγή αλουμινίου στην Ευρώπη.


    Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, υπογράμμισε ότι η ενεργειακή μετάβαση δεν πρέπει να επιβαρύνει τους πολίτες, επισημαίνοντας την ανάγκη για έναν ισορροπημένο συνδυασμό περιβαλλοντικής ευθύνης και οικονομικής ανάπτυξης.

    Τέλος, υπογράμμισε τη σημασία της διαφάνειας και της ορθής εταιρικής διακυβέρνησης, που αποτελούν βασικούς πυλώνες για την εισαγωγή της Metlen στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ