Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024
More

    Δίκη για τον θάνατο 21χρονου ΑμεΑ στο ίδρυμα «Άγ. Δημήτριος»: «Θα δικαιωθεί η ψυχή του παιδιού μου» ξεσπά η μητέρα του

    Ξέσπασε η μητέρα του Πάρη, του 21χρονου με αναπηρία, που ξυλοκοπήθηκε και έχασε την ζωή του στο ίδρυμα «Άγιος Δημήτριος» στην Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο του 2021.

    Η δίκη με κατηγορούμενο έναν 57χρονο φροντιστή διακόπηκε επειδή απουσίαζε η πιο ουσιώδης μάρτυρας.

    «Λυπάμαι πολύ, για μία ακόμη φορά αποφεύγουν να πουν την αλήθεια. Θα λάμψει η αλήθεια, θα δικαιωθεί η ψυχή του παιδιού μου», αναφέρει η μητέρα του Πάρη στην ΕΡΤ και προσθέτει: «Γι’ αυτούς η ζωή κυλάει κανονικά, η δικιά μας έχει αλλάξει. Ήθελα να σκεφτούν και να αναρωτηθούν, αν είναι άνθρωποι γιατί μόνο ένας νοήμων άνθρωπος μπορεί να σκεφτεί και να πει: αν συνέβαινε στο δικό μου το παιδί;».

    Ο 57χρονος φροντιστής κατηγορείται για θανατηφόρα σωματική βλάβη και δια παραλείψεως. Ο νεαρός είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι και λίγες ημέρες μετά υπέκυψε.

    Ο θάνατος του Πάρη είχε προκαλέσει την έρευνα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, που διαπίστωσε σειρά παραλείψεων.

    Ακόμη και σήμερα η κατάσταση σε τέτοια ιδρύματα περιγράφεται ότι είναι πολύ δύσκολη για τους περιθαλπόμενους. Εργαζόμενοι, που είναι μάρτυρες στη δίκη για τον θάνατο του Πάρη μιλούν για τραγικές ελλείψεις προσωπικού.

    Για τους διαρκείς ξυλοδαρμούς του Πάρη, πριν από τον θάνατό του, έχουν παραπεμφθεί σε δίκη 18 στελέχη του ιδρύματος μεταξύ των οποίων και δύο πρώην πρόεδροι.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ