Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024
More

    Θεσσαλονίκη: Έστησαν καρτέρι σε προμηθευτή και τον λήστεψαν μέρα μεσημέρι – Τον χτύπησαν με τη λαβή όπλου και του πήραν 2.000 ευρώ

    Θρασύτατη ληστεία μέρα μεσημέρι στην Θεσσαλονίκη με λεία 2 χιλιάδες ευρώ έγινε την Δευτέρα (30/9). Οι ληστές έστησαν ενέδρα σε προμηθευτή, τον χτύπησαν με τη λαβή του όπλου στο κεφάλι και του πήραν τα λεφτά.

    Ήταν καλά ενημερωμένοι

    Μιλώντας στο MEGA, το θύμα περιέγραψε τον τρόμο που έζησε, κάνοντας λόγο για καρτέρι. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι δράστες μάλλον γνώριζαν ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος μετέφερε χρήματα και υπό την απειλή του όπλου του έκλεψαν το τσαντάκι με τα χρήματα και εξαφανίστηκαν.

    Στο βίντεο που έχει τραβηχτεί από κάμερα ασφαλείας, έχει αποτυπωθεί η στιγμή της ληστείας καρέ καρέ. «Φτάσαμε σε συγκεκριμένο σημείο στην Πολίχνη και παραδώσαμε την παραγγελία μας. Αφού αφήσαμε τις παλέτες παρατήρησα ότι υπήρχε ένας άνθρωπος δίπλα στον μπλε κάδο, όπου κάθε φορά πηγαίνω και πετάω τα σκουπίδια μου. Είναι αυτός που φαίνεται στο βίντεο με το κράνος και τα μαύρα ρούχα», δηλώνει αρχικά έχοντας μια μεγάλη γάζα στο αριστερό μέρος του κεφαλιού του και προσθέτει: «Κάποια στιγμή, αφού τελείωσα τη δουλειά που είχα, φεύγοντας έπρεπε να πετάξω κάποια σκουπίδια. Ήταν συνολικά δύο άτομα, αν και τον δεύτερο δεν τον είδα καθόλου».

    Δύο χιλιάδες ευρώ η λεία

    «Μου πήραν ένα τσαντάκι δύο σημείων, τσαντάκι μηχανής που είχε μέσα σχεδόν δύο χιλιάδες ευρώ», λέει το θύμα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ κάποιοι ήξεραν το δρομολόγιο και τις κινήσεις του θύματος και του έστησαν κανονικό καρτέρι, όπως λένε χαρακτηριστικά, αφού φαίνεται να γνώριζαν πολύ καλά την ρουτίνα που ακολουθήσε το θύμα σε κάθε του παράδοση. «Είμαστε τρία φορτηγά στην εταιρεία και το συγκεκριμένο δρομολόγιο το κάνουμε εναλλάξ. Την Δευτέρα ήταν η δική μου σειρά μαζί με τον οδηγό μου, που φαίνεται στο βίντεο να τρέχει. Το δρομ0λόγιο δεν γίνεται κάθε μέρα, αλλά περίπου δύο φορές την εβδομάδα», λέει χαρακτηριστικά ο υπάλληλος που έπεσε θύμα των δύο ληστών.

    Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, οι δράστες φαίνονται να γνώριζαν πολύ καλά όλες τις κινήσεις με την έρευνα να είναι πιθανό να επικεντρωθεί προς την κατεύθυνση αυτή. «Άσχετος δεν είναι σίγουρα. Τώρα πως το έμαθε και ήξερε ότι έχω εγώ τα λεφτά, δεν γνωρίζω πως συνέβη, πως είδε ότι είχα εγώ τα λεφτά. Βέβαια, μόνο εγώ έχω το τσαντάκι οπότε έτσι ίσως κατάλαβαν ότι τα μετέφερα εγ.ω

    Το μόνο που άκουσα γιατί με χτύπησε με τη λαβή του όπλου, ήταν «τα λεφτά, γρήγορα τα λεφτά». Προσπάθησα να προστατευτώ κ εγώ και να φυλάξω τα χρήματα, όμως φοβήθηκα και τελικά τους άφησα να τα πάρουν. Ο ένας μάλιστα πυροβόλησε για εκφοβισμό στον αέρα. «Μετά άκουσα το μπαμ του πυροβολισμού και φοβήθηκα μήπως είχαν κάνει κακό στον συνάδελφό μου και έτρεξα με τα αίματα από την πληγή να δω αν του συνέβη κάτι».

    Δείτε το σχετικό βίντεο

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ