Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024
More

    Ηράκλειο: «Η μητέρα είχε βάλει στόχο ζωής να βοηθήσει την κόρη της» – Τι λέει ο μαιευτήρας για την γιαγιά που γέννησε το εγγονάκι της

    Παρένθετη μητέρα για χάρη της κόρης της έγινε μία 55χρονη γυναίκα, η οποία ζει στο Ηράκλειο. Η 55χρονη έφερε στον κόσμο το εγγονάκι της, καθώς η κόρη της αδυνατούσε να γίνει μητέρα, λόγω ενός σπάνιου συνδρόμου από το οποίο πάσχει.

    Την είδηση έκανε γνωστή ο μαιευτήρας Αλέξανδρος Ζερβάκης με ανάρτησή του στα social media. Η κόρη, που ζει και εργάζεται στην Αθήνα, πάσχει εκ γενετής από το σύνδρομο Mayer-Rokitasky-Kuster-Hauser, που εμποδίζει την αναπαραγωγική διαδικασία, παρότι τα ωάρια παραμένουν υγιή.

    Ο μαιευτήρας-γυναικολόγος μίλησε στο «Buongiorno» για την διαδικασία που ακολουθήθηκε.

    «Το περιστατικό που λέμε, είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Ήρθε η κυρία με την κόρη της μαζί, σαν ραντεβού να μου πουν το πρόβλημά τους. Είχαν προβεί σε κάποιες ενέργειες στο παρελθόν και δεν είχαν καταφέρει να έχουν αποτέλεσμα και πήραν μία άποψη και από μένα. Μιλήσαμε είδαμε πού υπάρχει το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ξεκάθαρο είχαμε ότι υπάρχει μια συγγενής απλασία στην κοπέλα, δηλαδή η κοπέλα γεννήθηκε χωρίς μήτρα, αλλά οι ωοθήκες της είναι φυσιολογικές, με αποτέλεσμα να μπορεί να παράξει ωάρια αν χρειαστούμε. Το γνώριζαν εξαρχής το πρόβλημα», είπε αρχικά ο Αλέξανδρος Ζερβάκης.

    «Είχα καταλάβει ότι η μητέρα είχε βάλει στόχο ζωής να βοηθήσει την κόρη της. Προφανώς το ξέρανε από τότε που ήταν παιδάκι η κοπέλα που έγινε τώρα μαμά. Είναι εξαιρετικά νεότατη και ωραία κυρία η 55χρονη. Το πλεονέκτημα της ιστορίας είναι ότι μαμά και κόρη είχαν διαφορά ηλικίας περίπου στα 20 χρόνια. Θα ήταν πολύ πιο δύσκολο εάν ήταν ηλικιωμένη η 55χρονη. Υπήρχαν πολλές νομικές δυσκολίες, οι οποίες ξεπεράστηκαν. Χρειάζεται να κατατεθεί ένας μεγάλος φάκελος, χρειάζεται μία δικαστική διαδικασία και απόφαση για το κομμάτι της παρένθετης μητέρας… Όλα εξελίχθηκαν ευχάριστα, γεννήθηκε ένα μεγάλο μωράκι 3,5 κιλών απόλυτα υγιές. Είναι όλοι καλά, χαίρουν άκρας υγείας όλοι», κατέληξε ο κ. Ζερβάκης.

     

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ