Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024
More

    Περίπου 200 πιθανοί καρκινογόνοι παράγοντες εντοπίστηκαν σε υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα

    Περίπου 200 πιθανοί καρκινογόνοι παράγοντες εντοπίστηκαν σε υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα

    Σύμφωνα με έρευνα του ελβετικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού “Food Packaging Forum”, σχεδόν 200 χημικές ουσίες που ενδέχεται να προκαλούν καρκίνο του μαστού έχουν ανιχνευθεί σε υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα, όπως είναι τα πλαστικά και το χαρτί.

    Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “Frontiers in Toxicology”, εντοπίστηκαν 189 επικίνδυνες ουσίες σε υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα. Από αυτές, 143 βρέθηκαν σε πλαστικά και 89 σε χαρτί ή χαρτόνι. Για τη διεξαγωγή της έρευνας, η επιστημονική ομάδα χρησιμοποίησε έναν πρόσφατα δημοσιευμένο κατάλογο ουσιών που ενδέχεται να προκαλέσουν καρκίνο του μαστού, ο οποίος αναπτύχθηκε από ερευνητές του Ινστιτούτου Silent Spring. Επιπλέον, αξιοποίησαν τη βάση δεδομένων (FCCmigex Database) του “Food Packaging Forum”, η οποία περιλαμβάνει πληροφορίες από χιλιάδες δημοσιευμένες επιστημονικές μελέτες σχετικά με τις χημικές ουσίες που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα.

    Τα είδη που εξετάστηκαν προέρχονται από αγορές σε περιοχές του κόσμου όπου ισχύουν αυστηρές κανονιστικές ρυθμίσεις για τα υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα, όπως η ΕΕ και οι ΗΠΑ. Τα αποτελέσματα αναδεικνύουν την επείγουσα ανάγκη για πιο αποτελεσματικά προληπτικά μέτρα που θα συμβάλλουν στη μείωση αυτών των χημικών ουσιών στα καθημερινά προϊόντα.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ