Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024
More

    Συναυλία για τα Τέμπη: «Είμαστε μια οικογένεια, όλοι μαζί θα πάμε στα δικαστήρια» – Τι είπε η μητέρα της Κλαούντια μετά το τέλος της κόντρας

    Μετά την απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού για παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου ώστε να γίνει η συναυλία για τα θύματα στα Τέμπη, η μητέρα της 20χρονης Κλαούντια, Άλμα Λάτα μίλησε για την κόντρα που ξέσπασε μεταξύ των οικογενειών με φόντο το εισιτήριο των 15 ευρώ.

    Η κυρία Λάτα, αφού συλλυπήθηκε την οικογένεια ενός εκ των παιδιών που σκοτώθηκαν στα Τέμπη, καθώς πριν από λίγες ώρες πέθανε η μητέρα του, αναφέρθηκε στην έριδα που ξέσπασε μεταξύ οικογενειών για τη συναυλία.

    «Ποτέ δεν υπάρχει κόντρα ανάμεσα στις οικογένειες που έχουν χάσει τα παιδιά τους, όμως επειδή τα παιδιά μας ήταν φοιτητές και επειδή δεν θέλαμε οι φοιτητές να πληρώσουν εισιτήρια για να τους έχουμε δίπλα μας, γι’  αυτό είχαμε μια αντίρρηση», είπε η χαροκαμένη μητέρα.

    Προσέθεσε πάντως ότι μετά και την πρωινή κόντρα της Πέμπτης στον «αέρα» του ΑΝΤ1, ανάμεσα στην Μαρία Καρυστιανού και στον Νίκο Πλακιά, αλλά και την ανακοίνωση 26 οικογενειών πως αντιτίθενται στον ορισμό εισιτηρίου για την συναυλία, η διαμάχη που υπήρχε «σταμάτησε χθες. Μιλήσαμε στα τηλέφωνα χθες, ρίξαμε τους τόνους χθες και όλες οι μανούλες που χάσαμε τα παιδιά μας, τα βρήκαμε μεταξύ μας».

    «Δεν ήθελα να περάσουμε αυτή την εντύπωση, αυτές τις ημέρες ήμασταν όλοι στενοχωρημένοι. Πρέπει να δώσουμε μια μάχη όλες οι μανούλες μέσα στα δικαστήρια και θέλουμε τον κόσμο να είναι έξω από τα δικαστήρια και να μας στηρίζει για να νικήσουμε, γιατί είναι πολύ δύσκολος αγώνας. Θέλουμε τον κόσμο και την νεολαία, τους θέλουμε δίπλα μας», είπε η μητέρα της άτυχης Κλαούντιας.

    Επεσήμανε ότι «δεν έχουμε αντίρρηση για τις συναυλίες, να γίνουν πολλές συναυλίες και εκδηλώσεις για να κρατήσουμε ζωντανό ό, τι έγινε στα Τέμπη. Η νεολαία πρέπει να μην ξεχάσει τα Τέμπη. Για να βρούμε δικαιοσύνη, για να δικαιωθούν τα παιδιά μας, η πρώτη γραμμή είναι να μην ξαναγίνουν αλλού Τέμπη και δεύτερη να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι».

    Συμπλήρωσε ότι «μέχρι τώρα είναι καλυμμένα όλα τα έξοδα. Η συναυλία θα γίνει κανονικά. Επειδή τα εισιτήρια έχουν πουληθεί σε πολλούς ανθρώπους ηλεκτρονικά, αυτό δεν μπορεί να αλλάξει. Εμείς θέλαμε οι φοιτητές, επειδή ξέρουμε πώς περνούν οικονομικά, θέλαμε να είναι μαζί μας δωρεάν. Επειδή έχουν δοθεί ήδη πολλά εισιτήρια, να ανοίξει ένας λογαριασμός, να μπουν τα χρήματα και να ενημερωθεί ο κόσμος για το πού πάνε τα χρήματα».

    Ως προς τις δημόσιες αντιπαραθέσεις των προηγούμενων ημερών, σημείωσε πως «δεν μας νοιάζει ποιος γονιός θα φανεί περισσότερο και ποιος λιγότερο. Εμείς στηρίζουμε τον αγώνα της κυρίας Καρυστιανού και την ευχαριστούμε για ό, τι κάνει για να δικαιωθεί ο αγώνας μας. Ζήτησα να κατέβουν οι τόνοι γιατί τα παιδιά μας μας βλέπουν από ψηλά και θα είναι στενοχωρημένα για αυτό. Έχουμε έναν κοινό στόχο, να πάμε στα δικαστήρια και να δικαιωθούμε όλοι. Είμαστε μια οικογένεια, όλοι μαζί θα πάμε μαζί στα δικαστήρια για να βάλουμε φυλακή όποιους φταίνε για τους θανάτους των παιδιών μας».

    Ερωτηθείσα αν θα παραβρεθεί στην συναυλία, απάντησε πως «προσωπικά μπορεί να μην παραβρεθώ στην συναυλία, λόγω της δουλειάς μου και όχι γιατί έχω αντίρρηση για την συναυλία, όπου πρέπει να ακουστούν τα τραγούδια που έχουν γραφτεί για τα Τέμπη, να ανατριχιάσουν όλοι και να είναι στο πλευρό μας για τον αγώνα μας».

    «Υπάρχουν και στιγμές αδυναμίας που πρέπει να ξεπεράσουμε, να αγκαλιαζόμαστε. Είμαι σίγουρη ότι θα βρούμε μια ημερομηνία να συναντηθούμε και να είμαστε όλοι μαζί, όπως το κάναμε παλιότερα στην Λάρισα», κατέληξε η κυρία Λάτα.

    Τέλος η κόντρα Καρυστιανού – Πλακιά μετά το «ναι» από το υπουργείο Πολιτισμού για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο

    Τέλος, φαίνεται πως μπαίνει στην κόντρα που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στις οικογένειες των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

    Ο Νίκος Πλακιάς, ο οποίος θρηνεί τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του, δήλωσε ότι κατέβασε ανάρτησή του στο «Χ» για ασφαλιστικά μέτρα κατά των καλλιτεχνών που θα δώσουν το «παρών» στη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο.

    «Την ανάρτηση για τα ασφαλιστικά την κατέβασα. Διότι πολλά σχόλια ζήτησαν την συμφιλίωση και το να σταματήσω να ρίχνω και άλλο λάδι στην φωτιά. Πολλά ήταν πολύ συγκινητικά. Οπότε κάπου εδώ τέλος με αυτό το θέμα. Ας αποφασίσουν οι αρμόδιοι πώς να γίνει και αν γίνει».

    «Έμαθα ότι η εκδήλωση θα γίνει. Δέχομαι την απόφαση των αρμοδίων φορέων που πήραν την τελική απόφαση. Θανάση Παπακωνσταντίνου, Σωκράτη Μάλαμα, Τάνια Τσανακλίδου, Φοίβο Δεληβοριά, Κοινοί Θνητοί βάλτε όσο πιο πολύ δύναμη μπορείτε στην φωνή σας να ακουστεί ως τον ουρανό. Κάπου εκεί όταν τραγουδήσεις Θανάση την ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ τρία θα εμφανιστούν. Είναι τα παιδιά μας και θα χορεύουν. Καλή επιτυχία μέσα από την καρδιά μου», ανέφερε ο κ. Πλακιάς μετά το «πράσινο φως» που έδωσε το υπουργείο πολιτισμού.

    Σημειώνεται ότι το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων έδωσε το «πράσινο φως» στο αίτημα του «Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών» για τη χρήση του Παναθηναϊκού Σταδίου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί συναυλία στη μνήμη των 57 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους.

    Ο σύλλογος προγραμμάτισε τη συγκεκριμένη εκδήλωση με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση του νομικού τους αγώνα στο εξωτερικό. Παράλληλα, το εισιτήριο των 15 ευρώ προκάλεσε αντιδράσεις από 26 οικογένειες θυμάτων, οι οποίες εξέφρασαν την αντίθεσή τους.

     

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ