Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024
More

    3 σημάδια ότι πρέπει να σταματήσετε να συμβιβάζεστε

    3 σημάδια ότι πρέπει να σταματήσετε να συμβιβάζεστε

    Χαμηλώνοντας τα στάνταρ σας για το άλλο άτομο σημαίνει ότι βραχυπρόθεσμα είστε δυστυχισμένοι στη σχέση και μακροπρόθεσμα είστε δυστυχισμένοι εσείς οι ίδιοι.

    1. Συγχωρείτε τα ασυγχώρητα

    Οι προσωπικές ανασφάλειες, όπως η χαμηλή αυτοεκτίμηση, συχνά οδηγούν τους ανθρώπους να θέτουν τα στάνταρ τους αρκετά χαμηλά, φοβούμενοι ότι αν θέσουν πολύ υψηλά στάνταρ μπορεί να μείνουν μόνοι τους.

    Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να μην προσπαθείτε συνεχώς να πείσετε τον εαυτό σας ότι αυτό που σας πλήγωσε δεν ήταν τόσο σημαντικό.

    Δεν μπορείτε να λάβετε την αγάπη και τον σεβασμό που σας αξίζει αν βάζετε συνεχώς τον εαυτό σας σε θέση να δικαιολογεί και να εκλογικεύει την επιβλαβή συμπεριφορά και να υποβαθμίζει τη σοβαρότητά της.

    2. Ελπίζετε ότι θα αλλάξει:

    Μια κοινή παρανόηση μεταξύ των ανθρώπων που χαμηλώνουν τα στάνταρ τους στις σχέσεις είναι η πεποίθηση ότι μπορούν να αλλάξουν τον σύντροφό τους.

    Μπορεί να παραβλέπουν αρνητικές συμπεριφορές όπως η ασυνέπεια ή η έλλειψη φιλοδοξίας και να πείθουν τον εαυτό τους ότι με αρκετή αγάπη και υποστήριξη, ο σύντροφός τους τελικά θα βελτιωθεί.

    Αντί να αναγνωρίζουν ποιοι πραγματικά είναι οι συντρόφοι τους σήμερα, εστιάζουν στις δυνατότητές τους και επενδύουν σε αυτό που θέλουν να γίνουν οι συντρόφοι τους.

    Μια τέτοια σκέψη μπορεί να οδηγήσει σε μη ρεαλιστικές προσδοκίες και μεγάλες απογοητεύσεις.

    3. Μόνο εσείς κάνετε θυσίες:

    Ένα σαφές σημάδι ότι μια σχέση είναι μονόπλευρη είναι όταν ο σύντροφός σας δεν ανταποκρίνεται σε όλες τις προσπάθειές σας.

    Μην παραμελείτε τις δικές σας ανάγκες και μην εμπλέκεστε με ανθρώπους που δεν σας αναγνωρίζουν.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ