Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024
More

    Μίμης Πλέσσας: Σήμερα θα έκλεινε τα 100 ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης – Η συγκινητική ανάρτηση της Finos Film

    Εκατό ετών θα γινόταν σήμερα (12/10) ο Μίμης Πλέσσας, ο οποίος πέθανε μία εβδομάδα πριν, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου. Ο σπουδαίος καλλιτέχνης γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου του 1924 και κατά τη διάρκεια της ζωής του προσέφερε τα μέγιστα στον χώρο του πολιτισμού, με τον θάνατό του να προκαλεί πανελλήνια θλίψη και συγκίνηση.

    Η Finos Film θέλησε να τιμήσει την μνήμη του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη την σημερινή ημέρα, κάνοντας μία βαθιά συγκινητική ανάρτηση στα προφίλ της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    «Σήμερα ο Μίμης Πλέσσας θα έκλεινε τα 100. Ως φόρο τιμής στην μνήμη αυτού του τόσο άξιου – και ταπεινού – δημιουργού, μοιραζόμαστε την αυθεντική επιστολή που έγραψε στον Φιλοποίμενα Φίνο το 1965, χαρίζοντας του συμβολικά ένα χρυσό κατσαβίδι, αφού όλοι γνώριζαν πως ο Φίνος κυκλοφορούσε μονίμως με ένα κατσαβίδι στο χέρι για να επιδιορθώνει τα μηχανήματα του.

    “27 Ιουνίου 1965. Καλέ μου φίλε, Αν ήμουνα πλούσιος θα σου χάριζα ένα ολόκληρο studio για να σου δείξω πόσο σ’ ευχαριστώ για ό,τι έκανες και κάνεις για όλους μας.
    Ευτυχώς ο πλούτος δεν μετριέται μονάχα από το περιεχόμενο της τσέπης αλλά και της καρδιάς κι εκεί νομίζω πως είμαι κροίσος, γιατί νιώθω να με πλημμυρίζει χαρά όταν σκέπτομαι πως με τις δυνατότητες μου συμβάλλω κι εγώ στην προκοπή μιας δουλειάς που αγαπώ και πως μέσα στη Φιλοποιμενική οικογένεια συμβαίνει κάθε πρόοδος και προκοπή.

    Δέξου το χωρίς αξία συμβολικό δωράκι σαν ενθύμιο του γεγονότος ότι ένα από τα κατσαβίδια που σατιρίζαμε έσωσε το τελευταίο στάδιο της στερεοφωνικής μας προσπάθειας.

    Για τους αρσενικούς η δουλειά τους είναι η αιώνια ερωμένη, τα αποτελέσματα δε της δουλειάς είναι τα “παιδιά” τους. Σου εύχομαι με όλη μου την καρδιά κάθε τέτοιο σου παιδί να σε γεμίζει χαρά κι επιτυχία. Φιλικά, Μίμης Πλέσσας”», έγραψε στο post της η εταιρεία παραγωγής ταινιών.

    Παράλληλα, η Finos Film δημοσίευσε μία φωτογραφία της αυθεντικής επιστολής, αλλά και του χρυσού κατσαβιδιού που έδωσε ο Μίμης Πλέσσας στον Φιλοποίμενα Φίνο.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ