Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024
More

    Ζήτησε την προστασία της ακεραιότητας της ΑΑΔΕ

    Ζήτησε την προστασία της ακεραιότητας της ΑΑΔΕ

    Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της αποκάλυψης κυκλώματος διαφθοράς στη ΔΟΥ Κέρκυρας.

    Σε τηλεδιάσκεψη με τους προϊσταμένους των ΔΟΥ και των ελεγκτικών κέντρων όλης της χώρας, ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργος Πιτσιλής, τόνισε την ανάγκη προστασίας της διαφάνειας και της ακεραιότητας της υπηρεσίας. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της αποκάλυψης κυκλώματος διαφθοράς στη ΔΟΥ Κέρκυρας, ένα νέο περιστατικό που ακολούθησε τη γνωστή υπόθεση της Χαλκίδας.


    Ο κ. Πιτσιλής διαβεβαίωσε πως η ΑΑΔΕ συνεργάζεται στενά με τις αρμόδιες αρχές για τη διαλεύκανση τέτοιων υποθέσεων, ενώ υπογράμμισε ότι το καθήκον όλων των στελεχών είναι η προστασία του επαγγελματισμού και της διαφάνειας στη λειτουργία της Αρχής. Τόνισε επίσης πως η συνέπεια απέναντι στους πολίτες, ειδικά όσον αφορά την τήρηση των προθεσμιών για τις επιστροφές φόρου, είναι αδιαπραγμάτευτη.

    Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο Διοικητής ζήτησε να τηρείται αυστηρά η θεσμική απόσταση στις συναντήσεις με φορολογουμένους και λογιστές, ενώ κάλεσε τα στελέχη της ΑΑΔΕ να απομονώνουν πρόσωπα και συμπεριφορές που παραβιάζουν το νόμο και υπονομεύουν τις αξίες της Αρχής.

    Παράλληλα, ο κ. Πιτσιλής υπέγραψε την εντολή παύσης των εμπλεκομένων υπαλλήλων από τα καθήκοντά τους, ενώ ξεκίνησε η διαδικασία θέσης τους σε δυνητική αργία, όπως ορίζει ο νόμος. Από το μεσημέρι, ελεγκτές της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΑΑΔΕ βρίσκονται στην Κέρκυρα για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, με στόχο να ελεγχθούν εις βάθος τα πεπραγμένα όλων των εμπλεκομένων.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ