Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024
More

    Χαμόγελο του Παιδιού για την 13χρονη στη Λέσβο: Είχαμε αναφορά για κακοποιητική συμπεριφορά εντός της οικογένειας

    Ανακοίνωση εξέδωσε το Χαμόγελο του Παιδιού αναφορικά με την υπόθεση της 13χρονης από τη Λέσβο, που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από δύο άνδρες.

    Στην ανακοίνωση το «Χαμόγελο του Παιδιού» αναφέρει ότι τον περασμένο Ιούλιο υπήρξε αναφορά για πιθανή κακοποιητική συμπεριφορά εντός της οικογένειας της ανήλικης. Επίσης διευκρινίζει ότι το το Εθνικό Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση του Οργανισμού ενημερώθηκε για σεξουαλική κακοποίηση της 13χρονης από δημοσιεύματα.

    Η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού:

    «Το Εθνικό Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση που λειτουργεί “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, ενημερώνει αναφορικά με την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 13χρονης στη Μυτιλήνη, από ενήλικες το περασμένο καλοκαίρι

    Στις 17/07/2024 λάβαμε κλήση στην “Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056” από ευαισθητοποιημένο πολίτη που ανέφερε πιθανή κακοποιητική συμπεριφορά μέσα στην οικογένεια και συγκεκριμένα έγινε αναφορά σε περιστατικό κακοποίησης τόσο σωματικής όσο και λεκτικής προς τη 13χρονη.

    Στις 18/07/2024 ο Οργανισμός ενημέρωσε εγγράφως τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές της περιοχής, για διερεύνηση των συνθηκών διαβίωσης της οικογένειας.

    Στις 14/10/2024 το Εθνικό Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση του Οργανισμού ενημερώθηκε από δημοσιεύματα για σεξουαλική κακοποίηση 13χρονης από δύο ενήλικες τον περασμένο Αύγουστο, οι οποίοι βιντεοσκόπησαν τις πράξεις τους και τις κοινοποίησαν σε τρίτους μέσω του διαδικτύου.

    Επικοινωνήσαμε με την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, προκειμένου να σταθούμε στο πλευρό και να υποστηρίξουμε τόσο την ανήλικη αλλά και γενικότερα την οικογένεια.

    “Το Χαμόγελο του Παιδιού” σημειώνει πως αναφορικά με το συγκεκριμένο περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης, αλλά και παράνομης μαγνητοσκόπησης, της ανήλικης 13χρονης στη Μυτιλήνη, το Εθνικό Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση του Οργανισμού δεν έχει λάβει κάποια σχετική αναφορά και η υπόθεση βρίσκεται σε προανακριτικό στάδιο».

     

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ