Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, 2024
More

    Μαρία Κορινθίου: Με φλερτάρουν από την επόμενη ημέρα που ανακοινώθηκε ο χωρισμός μας

    Η Μαρία Κορινθίου μιλά στην «R» για τη σχέση της με τον Γιάννη Αϊβάζη έπειτα από 17 χρόνια συντροφικότητας και έγγαμου βίου, για τη θεατρική συνύπαρξή τους στην παράσταση «Ο τελευταίος χορός», στην οποία υποδύονται το ζευγάρι, αλλά και για το πώς βλέπει πλέον τη ζωή της.

    Της ΚΟΡΥΝΑΣ ΜΑΝΤΑΓΑΡΗ – ΠΗΓΗ: Realnews

    Eτοιμάζεται να ανέβει στη σκηνή του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» μαζί με τον Γιάννη Αϊβάζη, με τον οποίο μόλις χώρισε. Η Μαρία Κορινθίου μιλά στη Realnews για την παράσταση και περιγράφει τη μεταβατική αυτή περίοδο στη ζωή της, αφού έπειτα από 17 χρόνια σχέσης και έγγαμου βίου δηλώνει και πάλι single.

    «Ο τελευταίος χορός» της Τάνιας Χαροκόπου, σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ κάνει πρεμιέρα στη σκηνή του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» την 1η Νοεμβρίου. «Η πρόταση έγινε αρχές καλοκαιριού και με εξέπληξε γιατί μιλάω καιρό με τη Ρέινα για συνεργασία, αλλά δεν είχε προκύψει», εξηγεί στην «R» η Μ. Κορινθίου λίγο πριν μπει στην πρόβα της.

    «Με πήρε τηλέφωνο την ημέρα που επέστρεφα από την Αμερική και μόλις με είχε παραλάβει ο Γιάννης από το αεροδρόμιο. Και ο Γιάννης και εγώ διαβάσαμε το εξαιρετικό κείμενο της Τάνιας Χαροκόπου, μια αληθινή ιστορία για ένα πραγματικό ζευγάρι, και γι’ αυτόν τον λόγο θεωρώ ότι πολλοί άνθρωποι που θα δουν την παράσταση θα ταυτιστούν με τις καταστάσεις που μπορεί να βιώνει ένα ζευγάρι που είναι χρόνια παντρεμένο. Ένα ζευγάρι με μεγάλη διαφορά ηλικίας».

    Στην παράσταση συμπρωταγωνιστεί με τον πρώην σύντροφό της. «Με τον Γιάννη δεν έχουμε καιρό να δουλέψουμε μαζί, γιατί η τελευταία δουλειά που είχαμε κάνει ήταν το “Τζόρνταν”, στο οποίο εκείνος ήταν σκηνοθέτης. Έχουμε όμως, χρόνια να δουλέψουμε μαζί ως ηθοποιοί. Και αυτή η σχέση είναι διαφορετική».

    «Τον λατρεύω τον Γιάννη»

    Πώς είναι όμως η συνεργασία σε μια παράσταση που αφορά ένα ζευγάρι, ενώ εκείνοι μόλις έχουν δημοσιοποιήσει ότι σταματά η κοινή τους πορεία; «Όχι ακριβώς η κοινή μας πορεία, γιατί αυτό έχει σημασία για εμένα», απαντά. «Όποιος μπορεί να αντιληφθεί, καταλαβαίνει πως ουσιαστικά “χωρίζουμε”, γιατί με την κοινή μας πορεία και την αγάπη που έχει ο ένας για τον άλλο και για τα χρόνια που έχουμε περάσει μαζί, δεν θα μπορούσε -ούτε για τον Γιάννη ούτε και για εμένα- να έμπαινε τέλος με άλλο τρόπο.

    Τον λατρεύω τον Γιάννη, είναι ο άνθρωπός μου και αυτό δεν αλλάζει. Αυτή η συνθήκη ίσως είναι ιδιαίτερη στο πώς πρέπει να φέρεις μια ισορροπία σε όλο αυτό. Δεν είναι εύκολο, γιατί έχει χτιστεί με τα χρόνια η αγάπη μας και η ανθρώπινη σχέση που έχουμε μεταξύ μας έχει γερά θεμέλια. Όταν μας έγινε η πρόταση για την παράσταση δεν είχε αποφασιστεί ο χωρισμός μας, αλλά μεταξύ μας υπήρχαν εδώ και καιρό κάποιες συζητήσεις. Όταν αποφασίσαμε να χωρίσουμε φυσικά σκεφτήκαμε “τώρα τι κάνουμε; Το κάνουμε το έργο;”. Ξέραμε και οι δύο την απάντηση, ότι δεν έχει να κάνει το ένα με το άλλο. Στο τέλος ο καθένας το δικό του πρόβλημα παίρνει και κοιμάται στο κρεβάτι του», εξηγεί η ηθοποιός.

    «Η σχέση αυτή σε ένα κομμάτι έκανε τον κύκλο της»

    Για πολλούς αυτός ο χωρισμός ίσως είναι μια παροδική φάση. «Για να πάρουμε αυτή την απόφαση έχουν γίνει πολλές σκέψεις, γιατί όταν υπάρχει ένα παιδί και μια τέτοια σχέση, δεν μπορείς να συμπεριφερθείς επιπόλαια. Είσαι ήρεμος, ταυτόχρονα μεγαλώνεις και βλέπεις ξεκάθαρα πως κάποια πράγματα δεν εξυπηρετούνται στη σχέση, όμως την ίδια στιγμή δεν υπάρχουν τσακωμοί, εντάσεις ή το να ανοίξει ο ένας από τους δύο την πόρτα και να φύγει…

    Η φυγή είναι το εύκολο. Το να κάτσεις με τον άνθρωπό σου να αντιμετωπίσεις καταστάσεις που έκανες υπομονή για να δεις πώς θα τις δουλέψεις, αλλά βλέπεις ότι δεν αλλάζει κάτι και ήρεμα να πεις “τι κάνουμε” είναι πάρα πολύ δύσκολο. Και να το πεις αυτό με μια αγκαλιά. Η σχέση αυτή σε ένα κομμάτι έκανε τον κύκλο της. Όμως στο κομμάτι της οικογένειας και στο ότι είναι ο άνθρωπός σου και υπάρχει βαθιά αγάπη δεν κάνει τον κύκλο της ποτέ».

    Πώς είναι στην πράξη η πρόβα και η συνεργασία δύο ανθρώπων που χωρίζουν; «Δεν είναι αυτά μέσα στο έργο που μας κάνουν με τον Γιάννη να κοιταζόμαστε και να αγκαλιαζόμαστε. Συγκινούμαι που στο λέω. Είναι άλλες καταστάσεις που μπορεί το έργο να μας συγκινεί, όπως μια ατάκα του Ανδρέα, του άνδρα που ερμηνεύει ο Γιάννης, που λέει στην ηρωίδα μου, τη Νάντια: “Θα έρθει η στιγμή που θα εύχεσαι να γυρίσει ο χρόνος πίσω, έστω και πέντε λεπτά”. Τέτοιες ατάκες με συγκινούν ιδιαίτερα εμένα.

    Έχω τη φιλοσοφία ότι όλα έρχονται τη στιγμή που πρέπει να έρθουν, δεν υπάρχει σωστή και λάθος στιγμή και για να συμβεί ό,τι έγινε, έπρεπε να γίνει».

    Το φλερτ μετά τον χωρισμό

    Έπειτα από 17 χρόνια συντροφικότητας, το status της Μ. Κορινθίου έγινε single και αποκαλύπτει ότι υπάρχουν ήδη άνδρες που τη φλερτάρουν.

    «Από την επόμενη ημέρα που είπαμε ότι χωρίσαμε με φλερτάρουν! Και ο Γιάννης και εγώ γνωρίζαμε ότι από τη στιγμή που θα μαθευτεί, αυτό θα συμβεί. Από τη μια είναι γλυκό, γιατί μέχρι τώρα σέβονταν το γεγονός ότι είμαι παντρεμένη. Αλλά η αλήθεια είναι ότι είμαι σε μια φάση ζωής που εστιάζω σε άλλα πράγματα. Σε αυτά δεν βάζεις χρόνους.

    Όταν είναι να σου έρθει κάτι, θα σου έρθει από εκεί που δεν το περιμένεις. Είμαι συγκεντρωμένη σε άλλα πράγματα: στο παιδί μου, στην Ισμήνη μου, στη δουλειά και στη Μαρία, στην ψυχή της και στις ισορροπίες της. Στο τι έχει αξία και τι όχι, στο πού πρέπει να διοχετεύω τον χρόνο μου. Είμαι και πολύ απαιτητική με όποιον μπαίνει στη ζωή μου, είτε είναι φίλος είτε συνεργάτης… Δεν συμβιβάζομαι. Δεν θέλω!».

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ