Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, 2024
More

    Σοκάρει η υπόθεση της «μαφίας των νεογέννητων» στην Τουρκία: Έπαιρναν τα μωρά από τα κρατικά νοσοκομεία και τα μετέφεραν σε ιδιωτικά

    Σοκάρει η υπόθεση της «μαφίας των νεογέννητων» στην Τουρκία: Έπαιρναν τα μωρά από τα κρατικά νοσοκομεία και τα μετέφεραν σε ιδιωτικά

    Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας

    Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας συγκλονίζει την Τουρκία. Σπείρα που ευθύνεται για τον θάνατο τουλάχιστον 21 μωρών τα έπαιρνε από τα κρατικά νοσοκομεία και φρόντιζε να γίνει η διακομιδή τους σε ιδιωτικά νοσοκομεία.

    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα μέλη της «μαφίας των νεογέννητων» κρατούσαν τα μωρά για πολλές εβδομάδες για να πληρώνονται από το κράτος, ενώ εννέα ιδιωτικά νοσοκομεία έκλεισαν με εντολή του υπουργού Υγείας της Τουρκίας.

    Το κύκλωμα αποκαλύφθηκε όταν μέλη της μαφίας απείλησαν τοπικό εισαγγελέα να μην ασχοληθεί με την υπόθεση, ο οποίος όμως δεν πτοήθηκε από τον εκφοβισμό.

    Η συμμορία που αποτελούνταν από γιατρούς αλλά και νοσηλευτές της χώρας κανόνιζε και μετέφερε υγιή νεογέννητα βρέφη σε παιδικές μονάδες εντατικής θεραπείας που υπήρχαν σε ιδιωτικά νοσοκομεία.

    Στη συνέχεια η «συμμορία των βρεφών» κρατούσε τα μωρά για εβδομάδες στις ειδικές ΜΕΘ, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν είτε από την παρατεταμένη παραμονή στις ΜΕΘ, είτε από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

    Οι έρευνες συνεχίζονται, καθώς υπάρχουν φόβοι για τον θάνατο εκατοντάδων μωρών από τη λειτουργία της σπείρας.

    Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες γυναικών που έχασαν τα μωρά τους

    «Εγώ ήμουν έτοιμη να δώσω τα πάντα. Ας μην μας έκλεβαν το χαμόγελο μας. Πήραν την ψυχή ενός μωρού που δεν έβλαπτε κανέναν. Έφυγε η ψυχή μου. Μου πήραν μια ζωή. Αυτό δεν μπορεί να επουλωθεί.

    Μετά έμαθα πως εσκεμμένα το είχαν συνδεδεμένο με το μηχάνημα, αρκεί να λειτουργεί η καρδιά του και να έρχονται τα χρήματα και να γεμίζει το ταμείο τους. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα κλάματα εκείνων των μωρών».

    Τουρκία Βρέφη



    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ