Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
More

    Ενημερωθείτε για τις δυνατότητες ρύθμισης και διαγραφής οφειλών

    Ενημερωθείτε για τις δυνατότητες ρύθμισης και διαγραφής οφειλών

    Όλες οι δυνατότητες που προσφέρει το νομοθετικό σύστημα σχετικά με τη ρύθμιση και τη διαγραφή οφειλών, από την δικηγορική εταιρεία ΑΝΝΑ Α. ΚΟΡΑΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ.

    Τα τελευταία χρόνια πολλοί συμπολίτες μας έχουν οδηγηθεί σε αδυναμία ή παύση πληρωμών των οικονομικών τους υποχρεώσεων προς χρηματοδοτικούς φορείς (π.χ. τράπεζες, Funds, διαχειριστές δανείων), το Δημόσιο (π.χ. ΑΑΔΕ) και φορείς κοινωνικής ασφάλισης (ΕΦΚΑ, ΚΕΑΟ), δημιουργώντας τη νέα γενιά κόκκινων δανείων.


    Επικοινωνήσαμε με τη δικηγορική εταιρεία ΑΝΝΑ Α. ΚΟΡΑΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, προκειμένου να μας ενημερώσει για τις δυνατότητες που προσφέρει το νομοθετικό σύστημα σχετικά με τη ρύθμιση και τη διαγραφή οφειλών.

    Dnews: Οι οφειλέτες της νέας γενιάς κόκκινων δανείων, όπως πλέον ονομάζονται, αισθάνονται συχνά αγανάκτηση, αδιέξοδο και απογοήτευση. Τί θα τους συμβουλεύατε; Υπάρχει τρόπος να πετύχουν μια συμφέρουσα λύση για τις μεγάλες ή μικρές οφειλές τους;

    Α.Κ.: Οι οφειλέτες μπορούν να αξιοποιήσουν τα υφιστάμενα εργαλεία και τους μηχανισμούς εκείνους που έχουν προβλεφθεί μέσω νομοθετικών ρυθμίσεων, προκειμένου να προστατέψουν την πρώτη κατοικία τους από τον πλειστηριασμό ή να πετύχουν μέσω ρύθμισης σημαντικά ποσά διαγραφής των οφειλών τους.

    Dnews: Μπορείτε να υπενθυμίσετε στους αναγνώστες μας σε ποια εργαλεία αναφέρεστε;

    Α.Κ. : Ορισμένα από τα εργαλεία που έχει πλέον ο κάθε οφειλέτης στη διάθεση του, είναι ο βελτιωμένος εξωδικαστικός μηχανισμός, οι διμερείς συμφωνίες με Τράπεζες, Funds και Servicers, η πτώχευση ειδικά για οφειλέτες που δεν έχουν ακίνητη περιουσία, η βεβαίωση ευάλωτου οφειλέτη και το ενδιάμεσο πρόγραμμα στήριξης με δυνατότητα επαναγοράς της κατοικίας, η διαδικασία έκδοσης ευάλωτου οφειλέτη για κατηγορίες ΑμεΑ, η διαδικασία επίλυσης καθυστερήσεων (ΔΕΚ) του Κώδικα Δεοντολογίας, και τέλος, οι πάγιες ρυθμίσεις 24 δόσεων σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.


    Dnews: Από όλα αυτά τα εργαλεία που διατίθενται, ποιο είναι το πιο κατάλληλο εργαλείο ρύθμισης και διαγραφής οφειλών για κάθε περίπτωση;

    Α.Κ.: Η απάντηση στο ερώτημα που εύλογα δημιουργείται, σίγουρα δεν είναι απλή καθώς απαιτεί εξατομικευμένη νομική μελέτη βάσει της συγκεκριμένης ιδιαιτερότητας της κάθε υπόθεσης και παραγόντων που πρέπει να σταθμιστούν. Υπογραμμίζουμε ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις αλλά μεθοδευμένες κινήσεις και σχεδιασμός της κατάλληλης στρατηγικής για τη διαγραφή οφειλών και την αποφυγή κατασχέσεων.

    Dnews: Ποια είναι τα βήματα πού θεωρείτε ότι οδηγούν σε μια επιτυχή λύση;

    Α.Κ.: Μέσα από την 20 έτη μας πορεία στην νομική ζωή της χώρας και την εμπειρία μας σε πλήθος υποθέσεων διαγραφής οφειλών, έχουμε καταλήξει με βεβαιότητα στο γεγονός ότι μια επιτυχής ρύθμιση ή και διαγραφή οφειλών απαιτεί πάντα:

    • Εκτίμηση και επιλογή του κατάλληλου τρόπου, μέσου και μηχανισμού για την επιτυχή ρύθμιση – διαγραφή οφειλών
    • Ουσιαστική γνώση των οικονομικών δεδομένων κάθε υπόθεσης
    • Άμεση και συνεχή επικοινωνία με τα Funds – Servicers
    • Αποφυγή άσκοπων εξόδων σε δικαστικές ενέργειες χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα
    • Ορθή υποβολή Αιτήσεων – Εποπτεία και επιμέλεια ολοκλήρωσης αυτών
    • Προσήλωση και Επιμονή στον στόχο

    Η ιδρύτρια της δικηγορικής εταιρείας ΑΝΝΑ Α. ΚΟΡΑΚΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, κα Άννα Κορακή


    Dnews: Συχνά ακούμε για προτάσεις από funds, τράπεζες κτλ που δεν είναι εφικτές. Ποια είναι η εμπειρία σας σχετικά με αυτό το θέμα;

    Α.Κ.: Κάθε υπόθεση είναι ξεχωριστή και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπίζεται από οποιονδήποτε Νομικό κληθεί να εκπροσωπήσει με υπευθυνότητα τον πελάτη του στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων και την υπαγωγή σε κάποιο από τα εργαλεία ρύθμισης οφειλών.

    Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι έχουμε ήδη στο ενεργητικό μας πολλές υποθέσεις επιτυχών υποβολών στον εξωδικαστικό μηχανισμό, στη διαδικασία πτώχευσης αλλά και πολλές υποθέσεις κουρεμάτων χρεών μέσω διμερών συμβάσεων με φunds & servicers.

    Συγκεκριμένα, έχουμε πετύχει για αρκετούς πελάτες μας μεγάλες διαγραφές οφειλών (κεφάλαιο, τόκους, έξοδα, προσαυξήσεις, πρόστιμα) και βιώσιμες ρυθμίσεις.

    Επιπλέον έχουμε βοηθήσει πελάτες μας να διασώσουν τα ακίνητα τους από πλειστηριασμό ακόμα και την τελευταία στιγμή, στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων με τα funds, προτείνοντάς τους ρεαλιστικές λύσεις συμφέρουσες και για τα δύο μέρη.

    Παραθέτουμε ενδεικτικά παραδείγματα πρόσφατων ρυθμίσεων:

    Α) ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ – ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΑΑΔΕ ΠΕΛΑΤΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:

    100% διαγραφή προσαυξήσεων

    100% διαγραφή προστίμων

    Συνολικό ποσό διαγραφής 169.541,32 ΕΥΡΩ & Ρύθμιση 240 δόσεων

    KORAKI1_-_Copy_cf217.jpg


    Β) ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ – ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΦΚΑ ΠΕΛΑΤΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

    100% διαγραφή προσαυξήσεων

    Συνολικό ποσό διαγραφής 92.319,38 ΕΥΡΩ & Ρύθμιση 240 δόσεων

    KORAKI2_-_Copy_7f8f5.jpg

    Γ) ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ – ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΑΑΔΕ ΠΕΛΑΤΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:

    100% διαγραφή προσαυξήσεων

    100% διαγραφή προστίμων

    Συνολικό ποσό διαγραφής 1.017.767,59 ΕΥΡΩ & Ρύθμιση 240 δόσεων

    KORAKI3_-_Copy_15d28.jpg

    Δ) ΔΙΜΕΡΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ME FUNDS

    KORAKI4_-_Copy_aa880.jpg

    Dnews: Σας ευχαριστούμε θερμά για τις κατατοπιστικές σας απαντήσεις.

    Α.Κ.: Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία. Ελπίζουμε οι πληροφορίες που μοιραστήκαμε να είναι βοηθητικές στους αναγνώστες σας.

    Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη δικηγορική εταιρεία ΑΝΝΑ Α. ΚΟΡΑΚΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
    , 2108250008, korakilaw.gr.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ