Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
More

    Η κυβέρνηση διαφημίζει μειώσεις αλλά τα ράφια λένε άλλα: Αυξήσεις «φωτιά» έως 67%

    Η κυβέρνηση διαφημίζει μειώσεις αλλά τα ράφια λένε άλλα: Αυξήσεις «φωτιά» έως 67%

    Η κυβέρνηση μπορεί να «σηκώνει» επικοινωνιακά την μείωση από 6% έως 15% σε 123 προϊόντα σούπερ μάρκετ ωστόσο, η πραγματικότητα είναι διαφορετική και σκληρή για τα νοικοκυριά που ακούν για μέτρα και κινήσεις κατά την ακρίβειας και της αισχροκέρδειας αλλά δεν την βλέπουν στο ταμείο.

    Μόλις χτες τα ΝΕΑ με ρεπορτάζ τους ανέφεραν ότι ούτε τα 1.500 μηνιαίο μισθό αρκούν σε έναν εργαζόμενο να βγάλει τον μήνα. Και πώς να ζήσει εάν, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ χρειάζεται σχεδόν 500 ευρώ τον μήνα για να τραφεί;


    Η κυβέρνηση εδώ και περίπου ένα χρόνο έχει ανακοινώσει διάφορα μέτρα με σκοπό να «σπάσει» τα καρτέλ στα σούπερ μάρκετ, διαφημίζοντας διάφορες μειώσεις τιμών σε προϊόντα. Ωστόσο, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, με αποκαλυπτικά στοιχεία, παρουσιάζει ακριβώς το αντίθετο.

    Παρά τα μέτρα, παρά τις συζητήσεις με διάφορες εταιρίες και προμηθευτές, οι τιμές όχι μόνο δεν μειώθηκαν τον τελευταίο χρόνο αλλά έχουν αυξηθεί δραματικά και μάλιστα σε ήδη πρώτης ανάγκης. Χαοτική μάλιστα είναι η διαφορά με τις τιμές το 2021 σε σχέση με σήμερα, με την επιβάρυνση να φτάνει σε προϊόντα μέχρι και το 67%.

    Δείτε τα γραφήματα

    akriveia2_f50b1.jpg


    akriveia3_fdd91.jpg

    akrivia4_af3f1.jpg

    akrivia5_59521.jpg


    akrivia6_d2b4b.jpg

    akrivia7_1f176.jpg

    akrivia8_a2786.jpg


    akrivia9_9774b.jpg

    akrivia11_41ce5.jpg

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ