Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
More

    Η Goldman Sachs «ψαλίδισε» τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες

    Η Goldman Sachs «ψαλίδισε» τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες

    Η Goldman Sachs ανακοίνωσε μείωση των τιμών στόχων για τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές.

    Αυτή η αναπροσαρμογή συνδέεται με τις νέες εκτιμήσεις των οικονομολόγων της Goldman Sachs σχετικά με τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τα οποία προβλέπεται να μειωθούν σταδιακά κατά τη διάρκεια του 2024 και 2025.


    Παρά τη μείωση των τιμών στόχων, η επενδυτική τράπεζα διατηρεί τη σύσταση “αγορά” για τις μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς, της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank, ενώ για την Alpha Bank διατηρεί ουδέτερη στάση. Οι τιμές στόχοι μειώθηκαν από 4% έως 8%, με την τιμή στόχο της Τράπεζας Πειραιώς να πέφτει στα 5,40 ευρώ (από 5,90 ευρώ), της Εθνικής Τράπεζας στα 10,60 ευρώ (από 11 ευρώ), της Eurobank στα 2,50 ευρώ (από 2,70 ευρώ) και της Alpha Bank στα 1,90 ευρώ (από 2 ευρώ).

    Η Goldman Sachs εκτιμά τις τραπεζικές μετοχές σε σχέση με τη λογιστική τους αξία, υπολογίζοντας ότι η Εθνική Τράπεζα διαπραγματεύεται στις 0,82 φορές την ενσώματη λογιστική της αξία, η Eurobank στις 0,84 φορές, η Τράπεζα Πειραιώς στις 0,66 φορές και η Alpha Bank στις 0,5 φορές.

    Επιπλέον, η τράπεζα διατηρεί τις προβλέψεις της για την ποιότητα των δανείων, εκτιμώντας ότι το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα παραμείνει στο 3,6% για το τρίτο τρίμηνο του 2024. Η πτώση στον δανεισμό που παρατηρήθηκε τον Αύγουστο (-0,9%) αναμένεται να ανακάμψει με αύξηση 0,7% τον Σεπτέμβριο.


    Όσον αφορά τα επιτόκια, η Goldman Sachs προβλέπει ότι η ΕΚΤ θα ξεκινήσει τη μείωσή τους κατά 25 μονάδες βάσης ανά συνεδρίαση, φθάνοντας το 2% τον Ιούνιο του 2025. Τα επιτόκια αναμένεται να διαμορφωθούν στο 3% στο τέλος του 2024, στο 2,5% το 2025 και στο 2% το 2026, επηρεάζοντας τα έσοδα των τραπεζών από τόκους και τα κέρδη τους.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ