Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
More

    Δολοφονία 84χρονης στα Καμένα Βούρλα: Χάθηκαν 10.000 ευρώ από την ντουλάπα του θύματος

    Δολοφονία 84χρονης στα Καμένα Βούρλα: Χάθηκαν 10.000 ευρώ από την ντουλάπα του θύματος

    Η 50χρονη κρατάει σκληρή στάση και αρνείται τις κατηγορίες, παρά τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ.

    Σκληρή στάση διατηρεί η 50χρονη η οποία συνελήφθη χθες Τρίτη 22 Οκτωβρίου για τη δολοφονία της 84χρονης μέσα στο σπίτι της στα Καμένα Βούρλα.

    Η ίδια μπορεί να μη λέει τίποτα στους αστυνομικούς, ωστόσο τα στοιχεία σε βάρος της είναι πολλά και προκάλεσαν την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος της. Βιντεοληπτικό υλικό αποκαλύπτει όλη τη χρονική ακολουθία των γεγονότων. Η γυναίκα βρέθηκε νεκρή στις 12 Οκτωβρίου, καθώς συγγενής της την αναζητούσε από την προηγούμενη μέρα και ειδοποίησε τις αρχές. Οι αστυνομικοί τη βρήκαν μέσα σε μια λίμνη αίματος σε μικρή απόσταση από την πόρτα με τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στην πλάτη. Παράλληλα, διέκριναν ματωμένες πατημασιές στον χώρο και κηλίδες αίματος.

    Ο θάνατος της 84χρονης προσδιορίστηκε χρονικά μεταξύ 11:00–13:00 της 11ης Οκτωβρίου. Κάμερα έχει καταγράψει την 50χρονη κοντά στον τόπο του εγκλήματος μεταξύ 11:10 και 12:50. Η ίδια είπε στους αστυνομικούς, ότι πήγε στο σπίτι του θύματος στις 11:15, για να της πάει κάποια ψώνια κι έφυγε στις 11:45. Παράλληλα, γνωρίζουν ότι τα παπούτσια που φαίνεται να φορά, όταν βρίσκεται κοντά στο σπίτι της 84χρονης, τα φορά και σε φωτογραφίες που βρέθηκαν στο κινητό της και ταιριάζουν με τα ματωμένα πελματικά αποτυπώματα που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος. Σε ερώτηση των αστυνομικών πού είναι τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε, όταν πήγε στο σπίτι της ηλικιωμένης, η γυναίκα ισχυρίστηκε, ότι δεν ξέρει πού βρίσκονται και ότι μάλλον της τα έκλεψαν.

    Πήρε 10.000 ευρώ και ένα δαχτυλίδι

    Η 84χρονη συνήθιζε να αφήνει ανοιχτή την πόρτα του διαμερίσματός της, βάζοντας μια παντόφλα μεταξύ κάσας και πόρτας για να μην κλείνει. Όταν πήγαν οι αστυνομικοί, παραβίασαν την πόρτα με τη βοήθεια κλειδαρά. Δεν υπήρχαν σημάδια παραβίασης, η πόρτα δεν ήταν κλειδωμένη, αλλά το κλειδί ήταν πάνω στην κλειδαριά.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει έως τώρα οι αστυνομικοί, η ηλικιωμένη είχε περίπου 10.000 ευρώ, τα οποία είχε κρύψει στην ντουλάπα της, κάτω από μία κουβέρτα. Φορούσε επίσης ένα χρυσό ανδρικό δαχτυλίδι, που άνηκε στον σύζυγό της, ο οποίος είχε πεθάνει πριν από δέκα χρόνια. Τα χρήματα δε βρέθηκαν, όπως και το δαχτυλίδι, ενώ ο ιατροδικαστής εντόπισε ένα δερματικό εντύπωμα στο δάχτυλο, που το φορούσε. Το σπίτι δεν ήταν αναστατωμένο, ενώ ο δράστης δεν είχε πειράξει το πορτοφόλι της, που ήταν πάνω στο ψυγείο και είχε 200 ευρώ.

    Προμελετημένη η δολοφονία

    Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, εκτιμούν ότι η δολοφονία ήταν προμελετημένη. Πιστεύουν ότι η 50χρονη είχε βρει την κρυψώνα της ηλικιωμένης με τα λεφτά και σχεδίασε τη δολοφονία της, για να της τα πάρει. Πήγε στο σπίτι με ένα κουζινομάχαιρο και όταν η ηλικιωμένη της άνοιξε και έστρεψε την πλάτη της προς εκείνη για να μπει στο διαμέρισμα, την ακολούθησε και τη μαχαίρωσε πισώπλατα. Στη συνέχεια πήρε τα χρήματα και το δαχτυλίδι και εξαφάνισε ρούχα, παπούτσια και το όπλο του εγκλήματος. Την επόμενη ημέρα δε, που εντοπίστηκε νεκρή η 84χρονη, η 50χρονη βρισκόταν έξω από την πολυκατοικία μαζί με τον γιο της και ρωτούσε τον ξάδελφο της ηλικιωμένης τι είχε γίνει.

    Οι αστυνομικοί είχαν καλέσει την 50χρονη στο αρχικό στάδιο των ερευνών, για να καταθέσει. Δύο-τρεις ημέρες μετά τον εντοπισμό της ηλικιωμένης, η 50χρονη εισήχθη στο νοσοκομείο Λαμίας και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λάρισας, με εγκεφαλικό επεισόδιο όπως επικαλέστηκε, υποστηρίζοντας ότι έχει κάνει τρεις χειρουργικές επεμβάσεις τοποθέτησης στεντ. Όταν πήρε εξιτήριο όμως, παρά την περιπέτεια της υγείας της που υποστήριξε ότι πέρασε, πήγε να βοηθήσει άλλη ηλικιωμένη που φρόντιζε στα Καμένα Βούρλα.

    Όταν χθες οι αστυνομικοί την προσήγαγαν ως ύποπτη, φορούσε χόλτερ παρακολούθησης του καρδιακού παλμού. Στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας, φέρεται μάλιστα να είχε λιποθυμικό επεισόδιο και κλήθηκε πλήρωμα του ΕΚΑΒ για τις πρώτες βοήθειες.

    Δολοφονία Καμένα Βούρλα



    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ