Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
More

    Θρίλερ με τον θάνατο 60χρονου: Η σύζυγος έχει παραδεχθεί στην Αστυνομία την αγορά 18 θερμομέτρων με υδράργυρο

    Θρίλερ με τον θάνατο 60χρονου: Η σύζυγος έχει παραδεχθεί στην Αστυνομία την αγορά 18 θερμομέτρων με υδράργυρο

    «Έχει γίνει μπέρδεμα», ισχυρίζεται η γυναίκα που κατηγορείται για την δολοφονία του άντρα της – Την στηρίζουν τα παιδιά της

    Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η υπόθεση θανάτου 60χρονου στην Θεσσαλονίκη πριν από έξι χρόνια, όταν ως αιτία είχε δοθεί καρδιακή προσβολή. Ωστόσο, μετά από ανώνυμη καταγγγελία η σύζυγός κατηγορείται ότι τον σκότωσε με υδράργυρο, όμως η 50χρονη τα αρνείται όλα. Ωστόσο, σε παλαιότερη κατάθεσή της είχε παραδεχθεί  στην Αστυνομία ότι είχε αγοράσει 18 θερμόμετρα υδραργύρου, όταν ο άντρας της νοσηλευόταν.

    Τα παιδιά τους βρίσκονται στο πλευρό της, καθώς τους φαίνεται αδιανόητο η μητέρα τους να έκανε κάτι τόσο φρικτό. Εισαγγελέας και ανακριτής μετά την απολογία της, αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και όλοι όσοι γνώριζαν το ζευγάρι είναι ταραγμένοι από αυτήν την εξέλιξη.

    «Πριν πεθάνει, μιλούσαμε. Με έπαιρνε τηλέφωνο. Είχε προβλήματα υγείας μου έλεγε κι είναι στο σπίτι, συνεχώς. Αυτό. Εγώ θεωρούσα μέχρι τώρα ότι είχε πεθάνει από ιατρικούς λόγους. Τώρα αν σου λέει ο άλλος ότι είναι υδράργυρος κι άκουσα ότι ο υδράργυρος σκοτώνει, από εκεί κι ύστερα το μυαλό πάει παντού πια. Δεν μου είχε περάσει από το μυαλό ότι μπορεί πιθανόν, να έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Αν αποδειχτεί κάτι τέτοιο, τότε θα ξέρω κι εγώ τι έγινε. Θα μάθω κι εγώ τι έγινε τελικά», λέει στο Live News συγγενής του 60χρονου.

    Ο Θεόδωρος Σιμόπουλος, δικηγόρος της 50χρονης σημείωσε: «Υπήρξε ένα ανώνυμο τηλέφωνο, χωρίς στοιχεία, κι επανήλθε ο φάκελος».

    Με τα καλύτερα λόγια για την 50χρονη γυναίκα μιλούν οι γείτονές της. Τόσο για εκείνην όσο και για την οικογένεια και ιδιαίτερα για τα παιδιά τους.

    «Η εικόνα μου γι’ αυτήν είναι η καλύτερη. Δεν έχω κάτι που να… τόσα χρόνια που την γνωρίζω. Και μάλιστα, έχω ένα κριτήριο ότι έχει μεγαλώσει δύο τόσο σωστά παιδιά που μου κάνει πάρα πολύ εντύπωση όλο αυτό που λέτε. Μπαινόβγαινε (ο 60χρονος) στο νοσοκομείο και κάποια στιγμή ”έφυγε”. Ότι… από φυσιολογικά αίτια. Ότι ήταν άρρωστος ούτως ή άλλος. Τον λόγο δεν μπορώ να καταλάβω. Δηλαδή, ας πούμε, για ποιον λόγο να το έκανε; Δεν κέρδισε κάτι απ’ αυτόν. Δεν είχε έσοδα, δεν είχε περιουσία. Δεν είχε κάτι», ανέφερε στην εκπομπή «Live News» του Mega μια γειτόνισσα της 50χρονης.

    Η σύζυγος είχε παραδεχθεί την αγορά 18 θερμομέτρων υδραργύρου

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, η σύζυγος είχε παραδεχθεί στην Ασφάλεια πως είχε προχωρήσει στην αγορά θερμομέτρων το διάστημα εκείνο που ο άνδρας της νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

    Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι είχε αγοράσει από φαρμακείο του Πανοράματος αρχικά έξι θερμόμετρα υδραργύρου. Το ένα το παρέδωσε στον σύζυγό της, ενώ νοσηλευόταν στο «Παπανικολάου» και τα υπόλοιπα ισχυρίστηκε ότι τα έστειλε με δέμα στην αδερφή της στην Πολωνία.

    Μετά απο μέρες, όπως η ίδια είπε, πήγε και σε άλλο φαρμακείο στην Περαία και αγόρασε ακόμα 12 θερμόμετρα υδραργύρου, από τα οποία το ένα έδωσε στον σύζυγό της και τα υπόλοιπα ισχυρίστηκε ότι και πάλι ότι τα απέστειλε με δέμα στην Πολωνία.

    Οι αγορές από τα δύο φαρμακεία διαπιστώθηκαν και από την έρευνα της Ασφάλειας. Όλα αυτά, όμως, τα είπε δυο χρόνια μετά τον θάνατο του συζύγου της, σύμφωνα με την ασφάλεια.

    Οι αγορές και οι παραδόσεις των θερμομέτρων έγιναν χρονικά πριν τον εντοπισμό του υδραργύρου στο αυτί του θύματος.

    Η ίδια και τότε όπως και τώρα αρνήθηκε τη χορήγηση υδραργύρου στον σύζυγό της.
    Είχε εξεταστεί, όμως και εκείνος απο την αστυνομία και είχε πει ότι δεν είχε κανένα θερμόμετρο.

    Αρνείται τα πάντα

    Ο άντρας ήταν περίπου 60 ετών όταν το καλοκαίρι του 2018 νοσηλεύτηκε με πιθανό ισχαιμικό επεισόδιο που όμως δεν επιβεβαιώθηκε. Οι γιατροί φέρεται τότε, να διαπίστωσαν ύποπτες εκροές υδραργύρου από τα αφτιά του. Έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο όμως λίγες ημέρες μετά έχασε τη ζωή του στο σπίτι του, με τον θάνατό του να αποδίδεται σε παθολογικά αίτια.

    «Απλώς με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ο … πέθανε. Και της λέω ”πώς πέθανε;”, ”ξαφνικά” μου λέει. Ήξερα ότι έχει προβλήματα υγείας. Κι υποτίθεται ότι επιβαρύνθηκε η υγεία του. Και σταμάτησα εκεί εγώ πια. Δεν μπορούσε να πάει το μυαλό μου εάν έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Εγώ σήμερα συνειδητοποίησα ότι κατηγορείται η γυναίκα του. Ήταν παντρεμένος από το ’95 – ’96 κάπου εκεί. Είχε ένα μαγαζάκι, ένα καφενείο και την γνώρισε, έτσι γνωρίστηκαν», λέει συγγενής του 60χρονου.

    Ο δικηγόρος της 50χρονης επεσήμανε: «Ο θανών είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, βρέθηκε στα αυτιά ο υδράργυρος χωρίς να προκύπτει δηλητηρίαση του».

    Η 50χρονη γυναίκα ισχυρίζεται ότι πρόκειται για ένα μπέρδεμα που σύντομα θα λυθεί και τίποτα παρά πάνω.

    «Δεν υπάρχει τίποτα. Δεν έχει γίνει κάτι. Όλα είναι καλά. Έχει γίνει ένα μπέρδεμα και τίποτε άλλο. Όλα είναι όπως πρέπει. Ο σύζυγός μου πέθανε πριν από 6 χρόνια από την καρδιά του. Κι αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα. Έπαθε ανακοπή καρδιάς. Εγώ δεν έχω κάνει τίποτα. Δεν γνωρίζω ποιος μπορεί να πήρε στην αστυνομία».

    Η ανατροπή στην υπόθεση ήρθε με την εκταφή της σορού, καθώς ο υδράργυρος που είχε εντοπιστεί δεν πέρασε απαρατήρητος από τους αστυνομικούς. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε υπερβολικές συγκεντρώσεις υδραργύρου στα όργανά του.

    «Ήταν πάρα πολύ ήσυχοι, πάρα πολύ καλά τα παιδιά του, δεν το πιστεύω αυτό το πράγμα. Τώρα γιατί την κατηγορούν δεν μπορώ να καταλάβω. Κι η γυναίκα μέρα – νύχτα δούλευε, έκανε τρεις δουλειές για να μπορέσει να σπουδάσει αυτά τα παιδιά. Μου φαίνεται τρελό αυτό το πράγμα», είπε γειτόνισσα του ζευγαριού.

    Οι Αρχές τώρα, καλούνται να λύσουν τον γρίφο που έφτασε για πρώτη φορά στη δικαιοσύνη πριν από περίπου έξι χρόνια με τον φάκελο της υπόθεσης να ανασύρεται από το αρχείο και να επανεξετάζεται.

    «Ο υδράργυρος σε ένα οργανισμό δείχνει ανθρωποκτονία»

    Ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης, μίλησε στο LIVE NEWS για την υπόθεση: «Σίγουρα βρέθηκε υδράργυρος ο οποίος μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο είτε μέσω νεφρικής ανεπάρκειας είτε εγκεφαλικής δυσλειτουργίας και πρέπει να διερευνηθεί από ποιον χορηγήθηκε και σε ποια ποσότητα. Ένα τέτοιο εύρημα σίγουρα πρέπει να κινήσει υποψίες και δείχνει ανθρωποκτονία. Η εύρεση τέτοιου υλικού δεν θα ήταν εύκολη γιατί είχαν καταργηθεί τα θερμόμετρα υδραργύρου».

    υδράργυρος Θεσσαλονίκη 60χρονος



    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ