Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
More

    Μαρινάκης: Ο πρωθυπουργός επιλέγει με ποιους θα συνομιλεί

    Μαρινάκης: Ο πρωθυπουργός επιλέγει με ποιους θα συνομιλεί

    Ο πρωθυπουργός επιλέγει με ποιους θα συνομιλεί, δεν μπορώ να θυμηθώ κυβέρνηση να έχει μεγαλύτερη συνοχή από αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη, τόνισε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

    Ερωτηθείς σχετικά με τις τρεις παρεμβάσεις που πραγματοποίησε χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός και εάν μπορεί να επιλέγει ποιος θα είναι αρχηγός άλλου κόμματος ή ποιος θα είναι αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Μαρινάκης απάντησε «ο πρωθυπουργός δεν επιλέγει ούτε μπορεί να επιλέξει τον αρχηγό ενός άλλου κόμματος ή έστω και υπηρεσιακό αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά επιλέγει με ποιους θα συνομιλεί.
    Και ξέρετε, για να το πούμε απλά, στη ζωή δεν είναι όλα ίδια. Πενήντα χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας δεν θυμάμαι ξανά, έστω και υπηρεσιακό αρχηγό της αντιπολίτευσης να έχει καταδικαστεί για ένα από τα πιο ειδεχθή αδικήματα αμετάκλητα και ομόφωνα κατά των θεσμών και αυτό που έκανε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι να επαναλάβει τις κόκκινες γραμμές και τις δικές του και της παράταξής μας».

    Σε ερώτηση για το αν απειλείται η συνοχή της κυβέρνησης και αν από τη στάση του Αντώνη Σαμαρά μπορεί η ιστορία να επαναληφθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε «δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Έχω πει πολλές φορές και ιστορικά πλέον μπορούν να γίνουν και πολύ πετυχημένες συγκρίσεις, γιατί υπάρχουν δείγματα γραφής ότι δεν μπορώ να θυμηθώ κυβέρνηση και μάλιστα κυβέρνηση δεύτερης τετραετίας να έχει μεγαλύτερη συνοχή από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έχουμε ένα πρόγραμμα που πρέπει να υλοποιήσουμε. Αυτός είναι ο στόχος. Οι βουλευτές μας με τις παρεμβάσεις τους, με τις ερωτήσεις τους στηρίζουν την κυβέρνηση, στηρίζουν δυναμικά τις μεγάλες επιλογές[…]».

    Αναλυτικά η εισαγωγική τοποθέτηση του κ. Μαρινάκη:

    Ψηφίστηκε από την Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την επιτάχυνση προσλήψεων μέσω Α.Σ.Ε.Π., το σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής δημοσίων υπαλλήλων και λοιπές διατάξεις για τη βελτίωση της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης. Με το νομοσχέδιο αυτό για πρώτη φορά το Δημόσιο θα αποκτήσει ένα πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

    Θα συντμηθούν οι προθεσμίες για όλα τα στάδια της διαδικασίας προσλήψεων, αφού κάποια από τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα αντλούνται αυτόματα από το ΑΣΕΠ, μέσω διαλειτουργικότητας όλων των σχετικών μητρώων.

    Ορεινές, νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές ενισχύονται, μέσω αυξημένης μοριοδότησης με το κριτήριο της εντοπιότητας και με απαραίτητη προϋπόθεση ότι ο διορισθείς θα παραμείνει για 10 χρόνια στη θέση διορισμού, ενώ καθίσταται υποχρεωτική η παραμονή στην ίδια περιφερειακή ενότητα, για επιπλέον 5 έτη.

    Λαμβάνεται ειδική μέριμνα στην προτεραιοποίηση των ατόμων με πιστοποιημένη επ’ αόριστον αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 50%.

    Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στο σύστημα κινήτρων:

    · Δημιουργείται ένα ενιαίο πλαίσιο συναφές με το υφιστάμενο σύστημα στοχοθεσίας και αξιολόγησης.

    · Διευρύνεται το πεδίο εφαρμογής ώστε οι περισσότεροι υπάλληλοι να μπορούν να λάβουν την ανταμοιβή επίτευξης στόχων.

    · Η ανταμοιβή των υπαλλήλων μπορεί να φτάσει και το 15% του ετήσιου βασικού μισθού τους.

    Οι νέες ρυθμίσεις αυτές διευκολύνουν τις προσλήψεις του Δημοσίου Τομέα, μειώνουν την αναμονή των επιτυχόντων, στοχεύουν στη στελέχωση υπηρεσιών σε απομακρυσμένες περιοχές, λύνουν το ζήτημα της εντοπιότητας και δίνουν κίνητρα στους δημοσίους υπαλλήλους για την βελτίωση της δουλειάς τους και την ανταποδοτικότητα σε όσους επιτυγχάνουν τους στόχους που έχουν τεθεί.

    Η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επιβεβαιώνει την δυναμική της ελληνικής οικονομίας για τα επόμενα χρόνια δείχνοντας σταθερά πρωτογενή πλεονάσματα της τάξεως του 2,1% για τα επόμενα χρόνια και συνεχή μείωση του δημοσίου χρέους.

    Ειδικά για το δημόσιο χρέος, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει περαιτέρω μείωσή του από το 168,9% του ΑΕΠ το 2023 στο 159% φέτος και σταδιακά στο 139,4% το 2029, δηλαδή περαιτέρω μείωση κατά σχεδόν 30 ποσοστιαίες μονάδες. Υπενθυμίζεται, παράλληλα, πως η Ελλάδα είναι δευτεραθλήτρια στην απομείωση του δημοσίου χρέους σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

    Και από αυτό το βήμα η Ελληνική Κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα την χθεσινή τρομοκρατική επίθεση που έγινε στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας στην Άγκυρα. Όπως τόνισε στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών η αδιάκριτη βία δεν έχει θέση σε μια δημοκρατία.

    Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας στην οικογένειες των θυμάτων και την ελπίδα μας για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

    Αιτήσεις για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα «ΚΑΛΥΨΗ» μπορούν να υποβάλλουν οι ιδιοκτήτες κατοικιών που βρίσκονται στα διοικητικά όρια των Δήμων Λεβαδέων, καθώς και Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Δέλτα, Θέρμης, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Κορδελιού – Ευόσμου, Λαγκαδά, Παύλου Μελά, Πυλαίας – Χορτιάτη και Ωραιοκάστρου, μετά τη σχετική πρόσκληση του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

    Το Πρόγραμμα «ΚΑΛΥΨΗ», συνολικού προϋπολογισμού 21,5 εκ. ευρώ, αφορά ακίνητα τα οποία διατίθενται σε δικαιούχους ηλικίας 25 έως 39 ετών που λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα από τον ΟΠΕΚΑ και δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία. Υλοποιείται σε 44 Δήμους της χώρας.

    Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας αναλαμβάνει την κάλυψη του μισθώματος για τρία χρόνια και, επιπλέον, το κόστος μετακόμισης και μεταφοράς των λογαριασμών ΔΕΚΟ. Η εξασφάλιση στέγης για τις ευάλωτες ομάδες και τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε σχετική επισφάλεια είναι απόλυτη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση.

    Με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετά από συνεννόηση με όλους τους συναρμόδιους φορείς, αναβαθμίζονται τα μέτρα ασφαλείας κατά τις ευλογιάς των προβάτων. Απαγορεύεται λοιπόν, η μετακίνηση αιγοπροβάτων για αναπαραγωγή, πάχυνση, βοσκή και σφαγή, σε ολόκληρη την επικράτεια για ένα δεκαήμερο.

    Η αναβάθμιση των μέτρων ασφαλείας, ύστερα από τον εντοπισμό κρουσμάτων ευλογιάς σε Μαγνησία και Κορινθία, κρίνεται απαραίτητη για όλη τη χώρα για προληπτικούς λόγους και με στόχο τον περιορισμό εξάπλωσης και την εκρίζωση της νόσου, ύστερα από την επέκταση της ζωονόσου στη Μαγνησία και στην Κορινθία.

    Παράλληλα οι υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με τις Περιφέρειες συνεχίζουν την επιδημιολογική έρευνα σχετικά με την προέλευση των κρουσμάτων.

    Επισημαίνεται ότι η ευλογιά είναι ζωονόσος και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τη δημόσια υγεία.

    Σήμερα στις 19:00 ο Πρωθυπουργός θα παρευρεθεί και θα πραγματοποιήσει ομιλία στην Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρευρεθεί στους εορτασμούς για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στα Χανιά.

    Παύλος Μαρινάκης



    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ