Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024
More

    Κέρκυρα: «Έβρεξε» κομμάτια σοβά μέσα σε σχολική αίθουσα – «Κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα παιδιών και εκπαιδευτικών»

    Πτώση σοβάδων σημειώθηκε σε αίθουσα του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση του κτιρίου.

    Συγκεκριμένα, ανακοίνωση του ΣΕΠΕ αναφέρει πως, «έχει αναδειχτεί εδώ και χρόνια την τραγική και επικίνδυνη κατάσταση των πεπαλαιωμένων και ασυντήρητων σχολικών χώρων.

    Είναι τεράστιες οι ευθύνες της προηγούμενης δημοτικής αρχής που δεν πραγματοποίησε επισκευαστικές παρεμβάσεις στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια της θητείας της και όλων των δημοτικών αρχών που δεν καταγγέλλουν την κυβέρνηση για την χρόνια υποχρηματοδότηση της σχολικής στέγης, που δεν οργανώνουν την αγωνιστική διεκδίκηση μαζί με τα εκπαιδευτικά σωματεία και τον λαό της Κέρκυρας για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανέγερσης νέων σχολικών κτιρίων και συντήρησης- ενίσχυσης των υπαρχόντων.

    Κανένας ουσιαστικός έλεγχος δεν γίνεται στα σχολεία μας παρόλο που έχουμε χορτάσει από δεσμεύσεις και εξαγγελίες. Ο σύλλογος διδασκόντων και ο διευθυντής επισήμαναν έγκαιρα το πρόβλημα, αποτύπωσαν εγγράφως τα ζητήματα, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται!

    Από τύχη για ακόμα μια φορά δεν είχαμε κάτι χειρότερο, αφού οι σοβάδες έπεσαν τις νυχτερινές ώρες.

    Φτάνει ως εδώ! Τα σχολικά κτίρια καταρρέουν, κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των παιδιών και των εκπαιδευτικών!

    Απαιτούμε ασφαλή σχολεία, ελεγμένα και επαρκώς συντηρημένα τώρα!». 

    Δείτε φωτογραφίες: 

    Κέρκυρα: «Έβρεξε» κομμάτια σοβά μέσα σε σχολική αίθουσα – «Κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα παιδιών και εκπαιδευτικών» Κέρκυρα: «Έβρεξε» κομμάτια σοβά μέσα σε σχολική αίθουσα – «Κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα παιδιών και εκπαιδευτικών» Κέρκυρα: «Έβρεξε» κομμάτια σοβά μέσα σε σχολική αίθουσα – «Κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα παιδιών και εκπαιδευτικών»

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ