Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024
More

    Ενεργειακό κόστος και έλλειψη εργατικού δυναμικού πλήττουν την ελληνική βιομηχανία

    Ενεργειακό κόστος και έλλειψη εργατικού δυναμικού πλήττουν την ελληνική βιομηχανία

    Ο κ. Θεοδωρόπουλος υπογράμμισε τη σημασία της αύξησης της παραγωγικότητας για την οικονομία και τη βελτίωση των εισοδημάτων των εργαζομένων.

    Με το σύνθημα «Μαζί πετυχαίνουμε περισσότερα» (#SEV4GROWTH), πραγματοποιήθηκε η Ανοιχτή Εκδήλωση της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, έδωσε έμφαση στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επιχειρήσεις, λόγω των έντονων παγκόσμιων αλλαγών.


    Στην ομιλία του, τόνισε ότι η επιχειρηματικότητα καλείται να αντιμετωπίσει μια σειρά από αβεβαιότητες, όπως οι γεωπολιτικές εντάσεις, η κλιματική αλλαγή, ο ραγδαίος τεχνολογικός ανταγωνισμός από χώρες όπως η Ινδία και η Κίνα, και ο οικονομικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Αυτές οι εξελίξεις, όπως σημείωσε, επηρεάζουν την καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

    Παρά τις δυσκολίες αυτές, ο κ. Θεοδωρόπουλος ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στα πρωτογενή πλεονάσματα, τη μείωση της ανεργίας, την επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας, και τη βελτίωση της διεθνούς εικόνας της χώρας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις που έχουν αυξηθεί, καθώς και στο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει επανατοποθετηθεί στον παγκόσμιο χάρτη ως επενδυτικός προορισμός.

    Στη συνέχεια, μίλησε για τα προβλήματα που παραμένουν, όπως το υψηλό κόστος ενέργειας, το οποίο επηρεάζει αρνητικά την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων. Επίσης, ανέφερε τις ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό, ειδικά σε τεχνικές ειδικότητες, καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην εξασφάλιση τραπεζικής χρηματοδότησης.


    Ο κ. Θεοδωρόπουλος υπογράμμισε τη σημασία της αύξησης της παραγωγικότητας για την οικονομία και τη βελτίωση των εισοδημάτων των εργαζομένων. Επισήμανε ότι η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερες επενδύσεις, ιδιαίτερα στον τομέα της παραγωγής, που θα ενισχύσουν την εγχώρια προστιθέμενη αξία και θα βοηθήσουν την χώρα να αυξήσει τις εξαγωγές και να μειώσει τις εισαγωγές. Προέβλεψε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί 11 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως για να φτάσει το ευρωπαϊκό μέσο όρο σε επενδύσεις.

    Κλείνοντας, ο κ. Θεοδωρόπουλος κάλεσε τις ελληνικές επιχειρήσεις να επενδύσουν περισσότερο στους ανθρώπους τους και στις τεχνολογίες, ώστε να παραμείνουν ανταγωνιστικές σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ