Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2024
More

    28η Οκτωβρίου: Ποιος είναι ο πιλότος του F-16 στην εντυπωσιακή αεροπορική επίδειξη στη Θεσσαλονίκη

    28η Οκτωβρίου: Ποιος είναι ο πιλότος του F-16 στην εντυπωσιακή αεροπορική επίδειξη στη Θεσσαλονίκη

    Στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, τα βλέμματα αναμένεται να τραβήξει ο πιλότος του F-16 από την περίφημη Ομάδα Επιδείξεων «ΖΕΥΣ» της Πολεμικής Αεροπορίας. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, φέτος τον απαιτητικό ρόλο θα αναλάβει ο σμηναγός Γιώργος Σωτηρίου, ο οποίος θα εκτελέσει ένα πρόγραμμα ακροβατικών ελιγμών που απαιτεί ακρίβεια και αντοχή.

    Το Αεροσκάφος και το Επίδειξης Πρόγραμμα

    Το αεροσκάφος που θα χρησιμοποιηθεί είναι ένα F-16C Block 52+, γνωστό για τις εξαιρετικές του επιδόσεις, το οποίο θα πετάξει χωρίς εξωτερικά φορτία σε «καθαρή διαμόρφωση» ή με τις ειδικές Σύμμορφες Δεξαμενές Καυσίμου (Conformal Fuel Tanks – CFTs). Το ελληνικό F-16 αποτελεί το μοναδικό μαχητικό επίδειξης παγκοσμίως που εκτελεί ακροβατικούς ελιγμούς με CFTs, προσδίδοντας επιπλέον ιδιαιτερότητα και υπεροχή στην επίδειξη.

    Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου – Απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων

     Το Πρόγραμμα και οι Ελιγμοί

    Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες της ημέρας, ο σμηναγός Σωτηρίου μπορεί να επιλέξει μεταξύ τριών διαφορετικών προγραμμάτων ελιγμών: Υψηλό (High), Μεσαίο (Low) και Χαμηλό (Flat), όπου το F-16 εκτελεί μια σειρά από εντυπωσιακούς ελιγμούς με ταχύτητες που αγγίζουν τα 0.94 Mach, ενώ το αεροσκάφος φτάνει σε επίπεδα G από +9,5 έως -3. Αυτοί οι αεροπορικοί ελιγμοί απαιτούν κορυφαία εκπαίδευση και αντανακλαστικά, με τον σμηναγό να ανταπεξέρχεται σε ακραίες συνθήκες πίεσης.

    Ασφάλεια και Προετοιμασία

    Οι πτήσεις επιδείξεων της ομάδας «ΖΕΥΣ» πληρούν αυστηρά διεθνή πρότυπα ασφαλείας που ορίζονται από το ΝΑΤΟ και άλλους οργανισμούς (ICAO, JAA και FAA), διασφαλίζοντας την ασφάλεια του πληρώματος και των θεατών. Ο σμηναγός Σωτηρίου, μέσω της εμπειρίας του και της ενδελεχούς προετοιμασίας που απαιτούν αυτές οι πτήσεις, αναμένεται να προσφέρει μια μοναδική επίδειξη, ενισχύοντας το ηθικό και το εθνικό φρόνημα των πολιτών που θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη.

    28η Οκτωβρίου: Ποιος είναι ο πιλότος του F-16 στην εντυπωσιακή αεροπορική επίδειξη στη Θεσσαλονίκη

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ