Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2024
More

    Πρώτη γεώτρηση νοτιοδυτικά της Κρήτης: Ένα βήμα πριν την απόφαση – Τα αποθέματα που μπορούν να αλλάξουν το ενεργειακό τοπίο της χώρας

    Πλησιάζει η στιγμή της επενδυτικής απόφασης για την πρώτη ερευνητική γεώτρηση νοτιοδυτικά της Κρήτης, με την κοινοπραξία ExxonMobil – Helleniq Energy να προετοιμάζει το έδαφος για έναν πιθανό ενεργειακό θησαυρό. Αν όλα κυλήσουν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ» η τελική απόφαση αναμένεται έως το τέλος του 2024, ενώ οι γεωτρήσεις μπορεί να ξεκινήσουν ήδη από το 2025.

    Η δεύτερη φάση των ερευνών ξεκίνησε επίσημα στις 10 Οκτωβρίου και περιλαμβάνει την καταγραφή και αξιολόγηση τρισδιάστατων σεισμικών δεδομένων, τα οποία θα προσφέρουν πιο ακριβή εικόνα για τα πιθανά κοιτάσματα φυσικού αερίου. Η περιοχή «Νοτιοδυτικά της Κρήτης» θεωρείται υποσχόμενη και, αν οι εκτιμήσεις της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥΕΠ) επιβεβαιωθούν, η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί μπροστά σε αποθέματα ικανής κλίμακας, που θα εξυπηρετούν τόσο τις εγχώριες ανάγκες όσο και τις εξαγωγές, καθιστώντας τη χώρα κεντρικό παίκτη στην ενεργειακή ασφάλεια της Μεσογείου.

     Πιθανή επίδραση και εκτιμήσεις για τα κοιτάσματα

     Πιθανή επίδραση και εκτιμήσεις για τα κοιτάσματα

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ