Περισσότερους από 7.700 σεισμούς έχει ανιχνεύσει και εντοπίσει το Εργαστήριο Σεισμολογίας του ΕΚΠΑ, από την έναρξη του σεισμικού σμήνους στη ζώνη Σαντορίνης – Αμοργού στις 26 Ιανουαρίου έως και τις 4 Φεβρουαρίου 2025, με περισσότερους από τους 6.100 να έχουν μέγεθος μεγαλύτερο ή ίσο με 1.0. Παράλληλα, εκτός από τον σεισμικό κίνδυνο, η ευρύτερη περιοχή, και κυρίως η Σαντορίνη, καταγράφει πιθανότητα για εκδήλωση συνοδών των σεισμών γεωκινδύνων, όπως οι κατολισθήσεις.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την τελευταία, σημερινή, ανακοίνωση της Διεπιστημονικής Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στις 4 Φεβρουαρίου καταγράφηκαν περισσότεροι από 1.300 σεισμοί με μεγαλύτερο ή ίσο με1.0 (συγκριτικά λιγότεροι απ’ ότι στις 3 Φεβρουαρίου που καταγράφηκαν περίπου 1.450 σεισμοί με μεγαλύτερο ή ίσο με 1.0. Το μέγιστο μέγεθος έφτασε το 4.9-5.0, ενώ εκδηλώθηκαν 21 σεισμοί με μεγέθη μεγαλύτερο ή ίσο με 4.0 και 9 σεισμοί με μεγαλύτερο ή ίσο με4.5.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κατανομή των σεισμικών επικέντρων στις 4 Φεβρουαρίου ήταν παρόμοια με εκείνη της 3ης Φεβρουαρίου, με τους περισσότερους σεισμούς να εντοπίζονται πλησίον της Ανύδρου.
Συνεχείς είναι μάλιστα και οι μετρήσεις και τα δεδομένα από τους δορυφόρους στο ΑΠΘ.
Συνεχείς είναι μάλιστα και οι μετρήσεις και τα δεδομένα από τους δορυφόρους στο ΑΠΘ.