Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου, 2025
More

    Παιδόφιλος καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αγοριών – Οι αρρωστημένες μέθοδοι για να προσεγγίσει τα θύματά του

    Ένας παιδόφιλος, πρώην αρχηγός προσκόπων που «κρυβόταν σε κοινή θέα» φυλακίστηκε για 16 χρόνια για σεξουαλική κακοποίηση αγοριών ηλικίας μέχρι επτά ετών για σχεδόν τρεις δεκαετίες στη Βρετανία.

    Πρόκειται για τον Ίαν Σιλβέστερ, που μέσω διαφόρων ρόλων κατάφερνε να γίνει στενός φίλος των οικογενειών των θυμάτων του, ώστε να κινείται με άνεση μεταξύ τους, χωρίς να προκαλεί υποψίες. Εκτός από επικεφαλής προσκόπων και μπέιμπι σίτερ, ο καταδικασθείς είχε κι άλλους ρόλους, όπως εκπαιδευτής καταδύσεων και εκπαιδευτής πρώτων βοηθειών μεταξύ 1986 και 2013. «Μια εκπαιδευτική δραστηριότητα για τη σεξουαλική του ικανοποίηση», είπαν οι εισαγγελείς.

    Επίθεση σε 19 αγόρια

    Συγκεκριμένα, ο Σιλβέστερ καταδικάστηκε για επίθεση σε 19 αγόρια, όπως αποφασίστηκε στη δίκη. Κατά την ανακοίνωση της ποινής, η δικαστής είπε στον Σιλβέστερ: «Είστε ο ίδιος ο ορισμός του παιδεραστή που κρύβεται σε κοινή θέα».

    ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΣ

    Η δικαστής είπε ότι ο κατηγορούμενος είχε δώσει στα θύματά του μια «μια ζωή ντροπής και λύπης», λέγοντας στο δικαστήριο ότι η κακοποίηση έγινε τόσο «ανοιχτά και ξεκάθαρα και τόσο συχνά μπροστά σε άλλους». Πρόσθεσε δε απευθυνόμενη στον κατηγορούμενο: «Το γεγονός είναι ότι ήσασταν σε θέση εμπιστοσύνης με κάθε αγόρι. Είτε ως μπέιμπι σίτερ τους, ως δάσκαλος ανιχνευτών τους, ως προπονητής καταδύσεων, ως  εκπαιδευτής πρώτων βοηθειών, ισχυρίζεστε ότι τους συναντούσατε για να εξασκηθείτε ως θύματα και η συμπεριφορά σας αποτέλεσε κατάφωρη κατάχρηση αυτής της εμπιστοσύνης».

    Ο Silvester καταδικάστηκε σε 16 συν 6 χρόνια κάθειρξη. Κρίθηκε ένοχος για 44 συνολικά κατηγορίες για άσεμνη επίθεση σε άνδρα, 25 για σεξουαλική δραστηριότητα με παιδί, τέσσερις για σεξουαλική επίθεση, δύο για υποκίνηση παιδιού σε σεξουαλική δραστηριότητα, για δύο κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση σε ένα παιδί κάτω των 13 ετών και δύο για τη λήψη άσεμνων φωτογραφιών παιδιών.

    Άσεμνες φωτογραφίες στην κατοχή του

    Μετά τη σύλληψή του, άσεμνες εικόνες παιδιών και φωτογραφίες και βίντεο των θυμάτων του που δέχτηκαν επίθεση από τον Σιλβέστερ βρέθηκαν στις συσκευές του που κατασχέθηκαν από την αστυνομία από το σπίτι του. Ο δικαστής έδωσε εντολή για κατάσχεση και καταστροφή του υλικού.

    Η ειδική εισαγγελέας, δήλωσε έπειτα από το τέλος της δίκης: «Τα εγκλήματα του Ίαν Σιλβέστερ είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά, δεδομένων των διαφόρων ρόλων που είχε για πολλά χρόνια, όπου του ανατέθηκε η ευθύνη της φροντίδας και της προστασίας των παιδιών. Έκανε κατάχρηση αυτών των θέσεων με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και τις εκμεταλλεύτηκε για να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του».

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ